загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У театрі ім. Марії Заньковецької – прем'єра вистави "Кассандра"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У театрі ім. М. Заньковецької 11 грудня зіграли прем'єрну виставу "Кассандра" за твором Лесі Українки. Театр присвятив її 150-річчю великої Лесі, інформує "Еспресо.Захід".

Властиво, ця прем'єра мала відбутися спочатку в жовтні, тоді в листопаді, і ось нарешті завдяки послабленню карантинних вимог вона сталася. До творчості Лесі Українки "заньківчани" зверталися неодноразово.

Однак "Кассандру" на цій сцені поставлено вперше. Режисером-постановником вистави є Ігор Білиць (уже відомий львів'янам через виставу "Буна" за твором сучасної драматургині Віри Маковій) , що у співпраці з художником Андрієм Романченком створили атмосферу, яка не тільки відсилає сучасника до античності, а й перекидає місток в майбутнє. "Часом замало бачити правду, треба вірити в неї і вміти її відстояти, – говорять творці.

– П'єса актуальна і зараз, адже відстоювати свою правду іноді бракує сил і віри". Як зауважує Ігор Білиць, п'єса "Кассандра" написана у 1908 році напередодні великих змін у суспільстві.

Відтак у ній меседж – не треба розслаблятися, брати троянських коней. А треба вчитися брати на себе відповідальність, приймати свої помилки, осмислювати їх і діяти далі. У час, коли маємо війну на сході, "Кассандра" звучить надактуально.

До списку новин