загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому кудись зникли наші дідусі?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми багато що загубили. У каталозі втрат – найнесподіваніші речі.

Кудись зникли дідусі. Дідусь – це не просто чоловік бабусі. Це добра людина з розумними очима, сивою бородою і натрудженими руками. У ту ніжну пору життя, коли ви дізнаєтеся світ, дідусь повинен саджати вас на коліна і розповідати про далекі зірки і великих героїв. Такі дідусі кудись пропали.

Причому бабусі залишилися. Вони навіть відчули себе хазяйками положення. Нікому на них прикрикнути. Нікому поставити їх на місце. Бабусі застібають вам гудзики і годують вас манною кашею.

А хіба може вирости з людини що-небудь путнє, якщо в дитинстві він не чує про зірки і великих людей. Від дідуся пахне тютюном і сонцем. Бабусю він називає “мати”, а маму – “дочка”.

Але справжня дружба у нього з онуком. Вони посвячені в одну таємницю. Світ для них однаково свіжий і загадковий. Тому за обідом вони хитро підморгують один одному і сміються очима. Зараз вони встануть і підуть разом. Може, рибалити, а може – ремонтувати велосипед.

Онукові цікаво жити, а дідові помирати не страшно. У нас давно не було воєн. Дідусів ніхто не вбивав, але вони кудись зникли. Кинули своїх бабусь і пішли до інших. Безглуздо розтратили життя і не дожили до онуків. Не обзавелися сім’єю і залишилися бездітними…

Коротше, все розхиталося і зрушилося з основи. Тому у світі так багато вередливих і нервових дітей. І багато нікому не потрібних старіючих чоловіків, що п’ють з туги і нікого не називають словом “онучок”.

До списку новин