загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Серед переможців Книги року ВВС - твори двох львів'ян

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У п’ятницю, 17 грудня, редакція BBC News Ukraine оголосила переможців щорічної літературної премії Книга року BBC 2021, передає "Еспресо.Захід". Так, у категорії "Книга року BBC 2021" переміг Артем Чех із романом "Хто ти такий?", видавництво Меридіан Черновіц.

"Хто ти такий?" – час від часу запитує малолітнього Тимофія його контужений далекою війною ворог і друг, мучитель і наставник Фелікс. "Хто я такий?" – запитує себе наприкінці роману майже дорослий автобіографічний Тимофій. Шлях від першого питання до другого є неминучим для героя будь-якого роману виховання.

У випадку Артема Чеха – виховання в тіні відразливого досвіду чужої війни, що раптом виявляється моральною і фізичною підготовкою до власної, хоча якраз її ми у цьому романі не знайдемо. Але, можливо, знайдемо всі ті дитячо-юнацькі ініціації, крізь які нам самим довелося продиратися до зовсім не такого, як очікувалося, дорослого життя", – йдеться в описі роману.

У номінації "Книга року ВВС Есеїстика-2021" перемогли збірка есеїв Андрія Содомори "Про що писати…", видавництво Апріорі. Дитячою книгою року BBC-2021 стала книга Петра Яценка "Союз Радянських речей", видавництво Портал. До журі цьогорічного увійшли: професорка Національного університету Києво-Могилянська академія Віра Агеєва, блогер Віталій Чепинога, телеведучий Вадим Карп’як, письменниця, радниця з питань культури ЄБРР Світлана Пиркало та головна редакторка BBC News Україна Марта Шокало.

Усі переможці отримають по 1 тисячі фунтів стерлінгів.

До списку новин