загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що робити, щоб ялинка не обсипалася, а простояла всі свята

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Новорічна ялинка - це та частина різдвяної казки, яка робить свято у всіх сенсах яскравішим і світлішим. Запах живої ялини ні з чим не зрівняється!

Але як зробити так, щоб ялинка не обсипалася і стояла довго? Є кілька простих хитрощів, які потрібно взяти на замітку. Що заливати в підставку для ялинки, щоб та стояла довше, і як взагалі доглядати за новорічною красунею - повідомляє УНІАН.

Головна проблема живої ялини або сосни – це втрата голок. Вони розлітаються по всій кімнаті, і багато господинь скаржаться, що вимітати їх із усіх куточків будинку доводиться потім мало не до березня-місяця.

Життя новорічних зелених красунь недовге: ялина починає скидати хвою максимум на 10-й день; сосна - красується близько 12-14 днів; ялиця є рекордсменом серед "вічнозелених" - 14 днів. Насправді запобігти цьому можна ще на етапі покупки: варто попросити продавця прямо при вас обрізати стовбур дерева. Або зробити це вдома самому.

Це як із підрізуванням стебел у квітів: свіжозрізаний стовбур буде краще вбирати вологу з підставки з водою - і, відповідно, саме дерево довше залишиться свіжим і зеленим. Дерево не варто заносити в тепле приміщення відразу після покупки: варто на кілька годин залишити його в коридорі, на балконі або в підвалі.

При цьому ні в якому разі не можна поливати ялинку гарячою водою. Оптимально це повинна бути вода кімнатної температури. Саму ялинку не можна ставити поруч із батареєю: найкраще дерево зберігається в приміщенні, де температура не вище 20-22 градусів тепла.

Також не варто вибирати для прикраси ялини або сосни гірлянди зі звичайними ліхтариками - краще використовувати світлодіодні: вони виділяють менше тепла. Щоб ялинка довго стояла - що додати в воду Можна самому зробити розчин, щоб ялинка довго стояла: в воду досить додати сіль разом із цукром – і у вас є готове добриво для ялинки або сосни. Пропорції на відро: сіль - на кінчику ножа або одна третина чайної ложки (одна щіпка), цукор - столової ложки вистачить, аспірин - одна таблетка. Іноді ще додають кілька мідних монет.

Якщо більше довіряєте готовим сумішам, то в воду рекомендується додати такі стимулятори, як "Циркона", "Органік баланс", "Епін", деякі вибирають "Рибав-Екстра".

У цьому випадку кількість речовини визначається згідно з інструкцією. Чим замінити пісок для ялинки Найкращою основою вважається пісок (причому вологий, його періодично поливають), але і такий наповнювач відра для ялини або сосни можна замінити – гравієм або звичайною землею.

Ще один невеликий лайфхак: замість підставки або відра з піском можна у відро з ялиною поставити по колу пластикові пляшки, наповнені водою (для ваги). У центр між пляшками і встановлюють ялинку - а порожнечі декорують шматками тканини.

Джерело:
До списку новин