загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рецепт щастя Ейнштейна проданий за 1 560 000 доларів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Записка Альберта Ейнштейна, що містить рецепт щасливого життя, продана на аукціоні в Єрусалимі за 1,56 млн доларів.

Цю записку в 1922 році Ейнштейн дав кур’єрові токійського готелю замість чайових. Учений тільки що дізнався про присудження йому Нобелівській премії по фізиці і сказав кур’єрові, що, якщо повезе, ця записка виявиться набагато ціннішою, ніж чайові. Ейнштейн написав в ній, що досягнення довгоочікуваної мети не гарантує щастя.

Автор теорії відносності читав лекції в Японії, коли йому була присуджена Нобелівська премія. Коли до нього в номер постукав кур’єр з посилкою, у Ейнштейна не виявилося грошей на чайові.

У 1922 році Альберт Ейнштейн замість чайових подарував кур’єрові токійського готелю дві записки (фото 1950 року) Замість цього він віддав кур’єрові листок з блокнота з логотипом готелю Imperial Hotel Tokyo.

На листку рукою знаменитого фізика було написано німецькою: Спокійне і скромне життя принесе більше щастя, ніж гонитва за успіхом і постійне занепокоєння, яке її супроводжує Друга записка, написана Ейнштейном в той же час, свідчить: Де є воля, там є і спосіб.

Вона була продана за 240 тисяч доларів, повідомив аукціонний будинок “Віннерс”. Підсумкова ціна двох лотів виявилася значно вища за ту, що очікувалася, заявив представник “Віннерс”. За його словами, одну із записок купив якийсь європейський громадянин, що побажав залишитися невідомим.

А виставив на продаж записки племінник кур’єра, Ейнштейна, що отримав їх від Альберта. Знамениті ради Альберта Ейнштейна: Щоб розв’язати проблему, треба змінити хід думок, який привів до неї.

Справжня ознака інтелекту – не знання, а уява. Ми все ще не знаємо і тисячної відсотка всього, що явила нам природа. Коли ви доглядаєте за красивою дівчиною, година здається секундою. Коли сидите на розжареній печі, секунда здається часом. У цьому полягає відносність.

До списку новин