загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яким буде урожай озимих: де фермери зазнають збитків?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Суха осінь та погодні коливання зими негативно відображуються на якості посівів озимих культур. Подекуди пшеницю збираються пересівати. Найбільше від примх погоди постраждали південні регіони, а от на півночі не все так погано, повідомляє SEEDS. Зокрема, неврожаю озимих очікують на Дніпропетровщині.

“Тривожна погода для врожаю озимими на тлі морозу, безсніжжя і сухого північного вітру. 

Озимина почала пізно сходити, зріджена, а тут щей така прикра погода”, – написав на своїй сторінці у Facebook науковець та фермер Зенон Сич.

Недостатня кількість опадів уповільнює розвиток рослин, тому навесні в південних областях можливе масове пересівання озимих. “Велика небезпека цих незначних опадів у тому, що їх достатньо для проростання зерна, але недостатньо для нормального розвитку рослин.

Тож озимі сходять, а потім ослаблені дефіцитом вологи гинуть. Набагато краще, щоб зерно лежало в сухому ґрунті й чекало нормального дощу”, – говорить директор компанії “Альфа-Агро” Ігор Брагінець. А от для Тернопільської області прогнози, навпаки, позитивні, пише AGRI-GATOR.

“Ми вже проводили два експрес-тести на відрощування озимих, як вони перезимовують. Перезимівля проходить добре. Випадання рослин озимих культур зафіксовано не було. Осінь складна була, бо за серпень випало лише 45 мм опадів, за вересень – 90%, в жовтні – 2 мм, це – 2% і за листопад випало 18% мм опадів. Але вологозапаси були достатні, щоб нормально проходив період вегетації”, – говорить директор Тернопільської філії Українського інституту експертизи сортів рослин Іван Дудник

Джерело:
До списку новин