загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Життєва історія про те, що кожен може стати рукою Бога

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Деякі, здавалося б, крихітні добрі вчинки інших людей залишаються у нашій пам’яті назавжди. Іноді вони навіть можуть змінити життя…. Жінка поїхала з чоловіком до торгового центру.

Метушня, товпиться народ, як завжди. І ось підходить до них чоловік. Усміхається, радий зустрічі, одразу їх упізнав. І вони його згадали. 30 років тому жили по сусідству, вечорами гуляли з собакою, так і познайомився з цим сусідом. Той теж із собакою на прогулянку виходив. «Знаєте, а я всі ці роки хотів вас зустріти та подякувати!». А жінка нічого не пам’ятає.

«Як не пам’ятаєте, я у вас ночував …». Хлопець ріс із бабусею. Бабуся тяжко захворіла, лікарі нічим допомогти не змогли. Поховав єдину близьку людину та залишився один у квартирі. Того вечора прийшов у кімнату, де ще недавно бабуся лежала, дістав почату пляшку настоянки, що допомагала на якийсь час хворій притупити біль. Випив. Пішов із собакою гуляти. Там його зустріли знайомі. «А ти чого напився?» – жінка була жвава і пряма. Помітила і блискучі очі, і хитку ходу. “А я сьогодні бабусю поховав”. Так. Ідеш із нами. Нема чого тобі одному сьогодні бути. Все нормально. Не потрібно. Впораюся. Але навіть слухати не стала, наполягла на своєму.

“Сьогодні ночуєш у нас, пішли за речами”. Зайшла у квартиру. На кухні помила посуд, у спальні заправила ліжко. Міцно взяла під лікоть і повела до себе. Було ніяково. Чоловік йшов поруч, а його вела під руку чужа дружина. Не треба, я сам можу. Ні, потримаю тебе. Раптом звалишся. Привели до себе. Нагодували, напоїли чаєм, постелили постіль. Ось і вся історія. Але багато років хлопець вірив, що Бог йому послав цих людей.

Крихітки турботи та доброї уваги йому відчайдушно були потрібні того дня. Просто знати, що не один – вже можна жити та дихати. І ось взяла під руку жінка. Бог його не лишив. Хлопець пізніше прийшов до віри. Багато бачив чудес, незвичайних зцілень, збігів. І просте «тримаю тебе» як допомогу Вищих сил мислить. Зустріч у торговому центрі для нього також — з волі Бога. Хотів дуже подякувати. Вихідний день.

Товпиться народ. Знайомі обличчя, які одразу впізнав… «У мене також був випадок. Переїхала на нове місце, нічого не було, навіть поїсти. Лежу, молюся, а їсти хочеться. І ось стукіт у двері несподівано і входить подруга. Ти чого лежиш? Пішли до нас». Пішла, а в них картопля смажена з капустою.

Поїли. Досі пам’ятаю, а минуло років уже 25». «Потрапила на операційний стіл і хірург заборонив мені підніматися.

Телефоном я попросила чоловіка привезти мені води, але він сказав, що не може, тому що на роботі. Поруч лежала молода дівчина лише після операції. Як я здивувалася, коли її мама поставила поруч зі мною пляшку води. Дівчина їй зателефонувала та попросила допомогти. Пройшло вже майже сім років, але досі я вдячна за цю турботу про мене».

До списку новин