загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дозвольте собі таку важливу розкіш – як бути собою!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Моя знайома Олена працює перукарем. Вона розповіла кумедну історію, як одного разу до них у салон прибіг без запису переляканий дідусь з онучкою і запитав:

– Дітей стрижете?

– Стрижемо, – кивнула Олена.

– Ну тоді підстрижіть, будь ласка, цю дівчинку! Терміново! – Благав дідусь і зняв шапку з дівчинки. А їй від сили – років зо три. Виявилося, вона сама підстригла собі чубчик і кіски. Як спромоглася. Криво і навскіс.

– Батьки приїдуть за годину! -Дідусь розгублений.

– Вони ж більше її мені не довірять … Виправте, якщо вийде … Олена посадила маленьку клієнтку на найвищий стілець. Дівчинку звали Іванка. – Іванко, ну навіщо ж ти підстриглася? – сміючись, запитала Олена.

– Хто ж тобі дозволив? Іванка суворо подивилася на Олену з-під свого косого чубчика і пояснила:

– Я сама собі дозволила! Дівчинці тій було три роки. А мені – 38. І я, ось тільки зовсім недавно, навчилася собі дозволяти. Дозволяти те, що раніше здавалося немислимим. Не працювати з людьми, які мені не подобаються. Не читати те, що не хочу, навіть якщо це модно.

Не подобатися тим, кому “дуже важливо” сподобатися. Не виправдовувати чужих очікувань, не бути зручною. І ще багато ситуацій у моєму житті, коли я – Іванка і дозволяю собі … бути собою і більше ніким.

© Ольга Савельєва

До списку новин