загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Баворівський замок на фото 150-річної давнини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пропонуємо вашій увазі цікаві знахідки, пов’язані із замками Тернопільщини. Нам вдалось розшукати невідомі зображення, які стосуються історії Баворівського замку. Дерев’яний замок був побудований на пагорбі в XVI столітті Вацлавом Бавором, придворним короля Сигізмунда I Старого.

Вацлав Бавор був одружений з Катажиною Колановською і мав із нею двох дітей. Другою дружиною Вацлава була Ельжбета Збаразька, з нею у нього також було двоє дітей. У 1589 році замок зумів протистояти татарській облозі, і битва, що відбулася там, була повною поразкою татарського війська.

У XVII столітті замок був перебудований. Тоді він став мурованою оборонною спорудою, збудованою у прямокутному плані з внутрішнім двором. Житлові будинки були триповерховими. Вхід до замку вів через браму, розташовану в одній із споруд. У двох кутах надбрамниці були дві круглі триярусні вежі, увінчані куполом. Подібні вежі були і на інших будівлях. Також у замку була замкова каплиця, яку 1747 р. перебудували на костел. На рубежі ХІХ-ХХ століть каплицю перетворили на православну церкву Івана Хрестителя. До речі, члени родини Баворовських поховані були в склепах колишньої церкви.

Наступними власниками замку були Малецькі. Близько 1800 року замок був покинутий і почав руйнуватися. У 1851 році у родини Малецьких майно викупив граф Віктор Баворовський. Оскільки замок уже не був придатний для проживання, він побудував новий палац, у якому була значна колекція творів мистецтва та багата колекція книг. Також Віктор Баворовський був засновником бібліотеки Баворовських у Львові.

У 1894 році граф покінчив життя самогубством, і товар, ймовірно, перейшов до чужих рук. У міжвоєнний період вони належали в тому числі до родини Астанів. Наразі від замку залишилися лише руїни. На фото столітньої давнини можемо побачити якими була каплиця та та новий палац і парк навколо.

Джерело: polona.pl

Джерело:
До списку новин