загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Японські пенсіонери вчаться грати у відеоігри, щоб побороти самотність: унікальна історія

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Самотність – одна з головних проблем з якою стикаються люди похилого віку. Чи то неґречні родичі, що забули про своїх бабусь та дідусів чи то інші життєві обставини часто змушують пенсіонерів стикатися з недостачею елементарного людського спілкування. Креативно підійшли до вирішення цієї ситуації у японському місті Кобе.

Там, ще влітку 2020 року відкрили кіберспортивний клуб ISR, призначений для людей похилого віку. Днями ж, портал South China Morning Post випустив невеликий репортаж про діяльність незвичного закладу.

Співробітники ISR дбайливо проводять для кожного відвідувача базовий інструктаж з конкретної гри, яка, до речі, міняється щомісяця. При цьому намагаються не давати стареньким геймерам надто складні відеоігри. За словами очільника ISR Кодзі Нашімото, першочергова мета цього простору – допомогти людям похилого віку "віднайти сенс життя після виходу на пенсію, уникнути ізоляції та дати їм почуття колективу".

Відвідувати центр може кожен охочий, за однієї умови – потрібно бути старше 60 років. Реєстрація у клубі безплатна, а ігрові сесії тривають по 90 хвилин.

Після гри геймери можуть поспілкуватися один з одним та попити чай чи каву в затишному приміщенні.

Враження відвідувачів. Окрім керівника клубу, журналісти також поспілкувалися з його постійними відвідувачами. Зокрема, 63-річна Тамає Хітомі розповіла, що відеоігри допомагають їй відчути себе молодше. Граючи, я ніби ненадовго повертаю собі молодість та знову почуваюся дитиною, – говорить Тамає. Не менш задоволена відвідуванням центру і 70-річна Юріко Такеда. Пенсіонерка говорить, що відеоігри – це чудове тренування для мозку.

Джерело:
До списку новин