загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ось чому важливо не думати погано ні про кого

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Давно помічено, що ми набуваємо якості тієї людини, про яку думаємо і, отже, говоримо. Тому навіть західні психологи радять думати і говорити про успішних та гармонійних людей. Але чим більше в нас егоїзму та заздрощів, тим важче нам говорити про когось добре. Ми маємо вчитися нікого не критикувати.

Той, хто нас критикує, віддає нам свою позитивну карму та забирає нашу погану. Тому у Ведах завжди вважалося, що це добре, коли нас критикують. Як працює мова у нашій долі? У «Махабхараті» йдеться про те, що якщо ви щось намітили, щось хочете зробити, нікому про це не говорите. Як тільки ви про це сказали, на 80% зменшується ймовірність, що це станеться, особливо якщо ви поділилися із заздрісною, жадібною людиною.

Чому люди, які говорять мало та продумано, досягають більше? Вони не втрачають енергії Інше просте правило, пов’язане з промовою — якщо ми зробили комусь щось хороше і похвалилися цим перед іншими, то в цей момент ми втрачаємо позитивну карму і всі свої плоди благочестя, які заробили цим вчинком. Хвальки мало чого досягають.

Тому ми не повинні ніколи хвалитися своїми досягненнями, тому що в цей момент ми втрачаємо всі плоди, які раніше заробили. Учень підходить до майстра і запитує: – Ви рекомендуєте жити з відкритим розумом (open mind). Але тоді весь розум може полетіти, правда? – Ти просто міцно закрий рот. І все буде добре. Думки визначають мову, тому важливо не думати погано ні про кого. Чим більше у нас хаотичних думок у голові, тим більше вони виявляються мовою і тим більше буде безладна мова. Той, хто ясно мислить, той ясно каже. Є ще один рівень – навчитися приймати критику. Одна з якостей розуму – те, що він здатний виправдати себе у будь-якому становищі. Чим нижчий рівень людини, тим більше виправдань ви від неї чуєте. Навіть вчинивши найгірший злочин, така людина, не червоніючи, виправдовує себе. Один із головних показників особистості, яка перебуває на високому рівні розвитку, визначається тим, що вона спокійно вислуховує критику на свою адресу. Правила розумного мовлення У печері медитують три йоги.

Раптом вони чують якийсь звук, який видається тваринам. Один йог каже: Це був козел. Минає рік. Інший йог відповідає: – Ні, то була корова. Минає ще рік. Третій йог каже: – Якщо ви не припините суперечки, я вас покину. Перше правило розумного мовлення – перед тим як щось сказати різке, дорахуйте до 10. Це може здатися дурним. Спочатку ми навряд чи зможемо дорахувати до 3-х. Але з іншого боку, якщо ви відповісте після невеликої паузи, то ваша відповідь буде набагато розумнішою, тому що перше, що спадає на думку, коли нас критикують, лають — це бажання виправдатися і відповісти різко у відповідь. Тому навчитеся 5–10 секунд думати перед тим, як відповідати.

Окрім усього іншого, це зіб’є непотрібне напруження емоцій. Людина, яка займається самореалізацією, дуже мало і продумано каже. У життєписі деяких великих людей говориться, що вони ніколи не відповідали відразу на звинувачення і взагалі намагалися нічого не казати в гніві. Вони відкладали розмову на інший день або взагалі до того моменту, поки не заспокояться пристрасті. Бо знали – доки гнів і роздратування впливають на їхнє мовлення, наслідки будуть сумні, а часом просто руйнівні. Друге правило розумної мови – не потрібно впадати в крайнощі.

Бог виявляється у дрібницях, а Сатана – у крайнощах. Не слід давати обітницю — «Буду німий як риба». Особливо якщо за вашою природою ви яскравий екстраверт, то вам це може тільки нашкодити. Якщо ваша психофізична природа в тому, що ви повинні багато говорити, так кажіть так, щоб ви та оточуючі отримували від цього благо. Тому будьте відкриті та доброзичливі, і головне – живіть свідомо. Важливо пам’ятати, що наш рівень визначається за дрібними, незначними вчинками — як ми відреагували на грубість у магазині, які емоції починають нас переповнювати, коли нас «незаслужено» критикують тощо.

Три рівні мови

Людині на високому духовному рівні, в доброті, якій щось про когось говорять погане, або він щось оскверняюче побачив чи почув, може навіть фізично стати погано. Він може виникнути відчуття, що його брудом облили. Така людина завжди каже правду приємними словами. Свідомо каже кожне слово, і кожне слово приносить гармонію у цей світ. У промові багато невинного гумору, часто над собою.

Такі люди практично завжди здорові та щасливі. Люди в пристрасті дуже чутливі до критики на свою адресу, вони з великим задоволенням можуть годинами говорити про теми, пов’язані з сексом, грошима, економічним процвітанням, політикою, обговоренням покупок, розповідати про себе хороше, уїдливо обговорювати когось і т.д. Говорять вони зазвичай швидко. Гумор зазвичай вульгарний, пов’язаний із сексом. Зазвичай, на початку розмови вони відчувають велике задоволення та підйом, але після таких розмов – спустошення та огида. І що вищий рівень свідомості, то сильніше це почуття. Такий стиль мовлення веде до деградації всіх рівнях.

Ті, хто в невігластві, відрізняються тим, що їхня мова сповнена образами, претензіями, засудженнями, погрозами, нецензурними словами і т. д. Усі слова наповнені гнівом і ненавистю. Коли така людина відкриває рота, створюється відчуття, що кімнату наповнює неприємний запах.

Тому, якщо такій людині говорити щось хороше про когось, вона може захворіти. Такі люди, як правило, самі усвідомлено чи не усвідомлено провокують інших, намагаючись викликати в них енергію гніву, роздратування, образи, заздрощів, тому що на цю хвилю вони налаштовані та харчуються цими нижчими руйнівними емоціями. Гумор у них «чорний», сповнений знущань та радості чужому горю.

Вони в ілюзії від початку до кінця. Таких Всесвіт лікує важкими ударами долі та хворобами. Вони швидко розвивають психічні захворювання. З ними не можна навіть поруч перебувати, а тим більше спілкуватися. Зазвичай рідко зустрічається людина, яка постійно перебуває лише на одному рівні.

Частіше зустрічаються змішані типи або тип людини може досить швидко змінюватися. Це дуже залежить від: 1) Товариства, яке ми обираємо – на роботі, відпочинку. Наприклад, почавши спілкуватися із пристрасною людиною, ми за кілька хвилин можемо виявити, що активно втягнуті в обговорення політиків.

Хоча ще 10 хвилин тому нам не було до них справи.

2) Місця. Наприклад, у казино, нічних клубах, біля пивних яток, притоні наркоманів. Обговорення духовних тем важко уявити. Якщо місце просякнуте пристрастю і невіглаством, то мова, що там звучить, буде відповідною.

3) Часу. Наприклад, з 21-00 до 02-00 години – це час невігластва, тому саме в цей час хочеться піти в неосвічене місце, подивитися неосвічений фільм, поговорити на неосвічені, у кращому випадку на пристрасні теми.

Ранок вечора мудріший – це народна мудрість. Давно помічено, що те, про що ти говорив увечері і особливо якщо приймав якісь рішення, то вранці шкодуєш або, як мінімум, бачиш в іншому світлі. Тому дотримання простого правила – ніколи не приймати рішення ввечері, і взагалі якнайменше говорити в цей час – це зробить наше життя значно щасливішим і позбавить багатьох проблем і нещасть.

Не випадково те, що у природі все спить у цей час. Ви коли-небудь чули співи птахів у цей час? Наприкінці тижня можна провести тест – яке домінувало мовлення протягом тижня. Якщо у благості, то легко буде помітити як гармонія та щастя входить у наше життя. Якщо пристрасті і особливо у невігластві, то природним результатом будуть хвороби, депресії та нещастя. Важливе правило – позбутися претензій. Перший крок до кохання – це подяка.

У цьому світі мало хто дякує. Здебільшого всі висловлюють претензії — або у прихованій, або у явній формі. Але важливо пам’ятати, якщо ми комусь не дякуємо, значить, починаємо критикувати, пред’являти претензії, не завжди навіть усвідомлюючи це. Служіння — це не лише якась фізична допомога, насамперед це означає — допомогти людині розвинути свідомість Бога, подарувати свою любов, наблизити людину до Божественної. Все, що ми робимо без любові, несе лише нещастя та руйнування, як би благородно зовні це не виглядало. Вчителі навчають, що кожну секунду ми або наближаємося до Бога, або віддаляємось від Нього.

Кожна ситуація – це урок. І треба дякувати Богу за кожну надіслану нам ситуацію. Всевишній – Всеблагий і щомиті Він бажає нам тільки добра.

Кожна секунда спрямована на навчання. Як тільки у нас виникають претензії, наш серцевий центр блокується. Найчастіші претензії — на долю, на оточуючих, невдоволення собою та світом. Претензії виявляються у словах, але, насамперед, у думках, тоні, стилі спілкування та ставлення до життя.

Кожна ситуація дається нам для того, щоб ми працювали над собою: Чим менш гармонійні, тим більше напружені, тим суворіші уроки ми отримаємо. Але щойно у нас виникає ухвалення ситуації — відбувається розслаблення і, отже, ця ситуація швидко вирішиться.

Аюрведа каже, що ви не зможете позбавитися хвороби, якщо ви її не приймаєте. Це перший крок до лікування та вирішення будь-якої проблеми – повне прийняття всередині, як милість Бога, цю хворобу та нещастя, а на зовнішньому плані потрібно прикладати всі сили, щоб її вирішити. Якщо ми не приймаємо ситуацію, то понад 90% нашої енергії піде на її пережовування. Наш організм може впоратися із будь-якою хворобою.

Також ми можемо впоратися з будь-якою ситуацією та вийти з неї переможцем. Якщо нам дається якесь випробування, то ми можемо його винести. Бог випробувань не під силу не дає. Замість претензій ми повинні звикнути дякувати всім. Претензії – це перший крок до хвороб та нещасть. Ви повинні відстежити, скільки у вас подяки та скільки у вас претензій до оточуючих. Ви знайдете, що часто у нас більше претензій, ніж подяки. Претензії йдуть від розуму та хибного его. Будь-які наші претензії мають деструктивну природу, вони забирають нашу енергію та закривають наше серце. Справжнє смирення виявляється у тому, що ми приймаємо будь-яку ситуацію.

Багато хто розуміє смирення, як щось показне: вдарили по одній щоці — підстав другу. Це стосується внутрішнього стану. Ми приймаємо будь-який подарунок долі, хоч би яким він був. Бажано якнайчастіше повторювати в умі або ще краще вголос: «На все – любов Бога». У людей, які повторювали цю фразу, змінювався вираз обличчя, вони ставали м’якшими, пропадали затискачі в тілі і в цілому вони ставали щасливішими і здоровішими.

Спробуйте це працює! Якщо наша підсвідомість буде налаштована на сприйняття, бачення у всьому Вищої Волі – це швидко приведе нас до досконалості.

© Рамі Блект

До списку новин