загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нові тарифи на газ: українцям розповіли, що зміниться у платіжках, і як треба буде розраховуватись

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вже незабаром українці оплачуватимуть вартість газу за новими платіжками. Тарифи на газ будуть рахуватися не в гривнях за кубометр, а в гривнях за кіловат-годину.

Відповідно, і вести облік використаного газу будемо не в кубометрах, а в кіловат-годинах. Нова система розрахунків почне діяти з 1 травня 2022 року. Нові тарифи на газ: українцям розповіли, що зміниться у платіжках, і як треба буде розраховуватись - today.ua Таку систему розрахунків за газ вважають справедливішою, оскільки вона передбачає плату за теплотворність газу, а не за обсяг спаленого ресурсу.

А теплотворність газу залежить від свердловини, з якої його видобули, від геолокації облгазу, який доставив блакитне паливо у квартиру споживача, а також від деяких інших факторів. Тому при однаковій кількості спожитого газу в кубометрах різні споживачі отримають різний ефект від спалювання цього обсягу.

Не випадково саме таку систему підрахунків прийнято в Європі, і Україна, яка прагне злитися з Європою не лише ментально, але й технічно, прагне уніфікувати свою систему обліку з європейською. Очевидно, саме це і стало першопричиною зміни тарифів на газ.

Газові лічильники , "заточені" під кубометри, міняти українцям не доведеться. Хоча в ідеалі для точних вимірів потрібний новий лічильник. Проте коштує він дорого, і навряд чи багато хто зміг би його придбати.

Втім, цього й не треба буде. Ми, як і раніше, передаватимемо облгазу показання лічильника в кубометрах. А там уже переводитимуть це у кіловат-годинни і множитимуть на відповідний тариф, який буде надано НКРЕКП.

Для того щоб перевести кубометри в енергоодиниці і потім помножити на відповідний тариф, є спеціальні формули приведення. Тому, хто хоче в усьому розібратися сам, пропонуємо поринути у захоплюючий світ формул, в якому немає інтегралів і диференціалів, а є лише проста шкільна арифметика.

Джерело:
До списку новин