загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Податок на зарплату: Пенсійний фонд збільшить розмір щомісячних відрахувань для двох категорій громадян

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Пенсійному фонді України анонсували зміну розміру єдиного соціального внеску (ЄСВ), що стягується з офіційних зарплат громадян. Зокрема, пропонується збільшити мінімальний розмір відрахувань для двох категорій громадян – директорів підприємств та осіб з інвалідністю.

Податок на зарплату: Пенсійний фонд збільшить розмір щомісячних відрахувань для двох категорій громадян - today.ua.

Нові правила оподаткування описані у проекті Закону "Про внесення змін до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Документ оприлюднено на сайті Пенсійного фонду України 16 лютого. Зокрема, пропонується збільшити розмір ЄСВ для керівників підприємств, установ, організацій (або осіб, які виконують їхні обов'язки) до рівня трьох мінімальних заробітних плат.

Таким чином, навіть якщо директор фірми офіційно отримує мінімальну заробітну плату у розмірі 6500 грн, він зобов'язаний буде сплатити з неї не 1430 грн ЄСВ, а вже 4290 грн.

Це нововведення, вважають в ПФУ, допоможе боротися з зарплатами "у конвертах". За офіційною статистикою, середня зарплата керівників в Україні становить 2923,61 грн., а все тому, що всі вони влаштовані на мінімалку і сплачують мінімальний податок на дохід, а решта прибутку перебуває "в тіні".

Щоб змусити українців більше грошей віддавати державі зі своїми зарплатами, їм хочуть підвищити розмір ЄСВ.

Джерело:
До списку новин