загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Студенти і викладачі виготовляють ліки для військових

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Студенти і викладачі виготовляють ліки, долучаючись у такий спосіб для допомоги військовим. Усе почалося з того, що до них звернулися волонтери із проханням про збір коштів на закупівлю медичних протигрибкових препаратів. Тоді ж віддразу зметикували: можна ж і самим виготовляти, наприклад, мазі.

Про це пише 12 канал. Із листків алое виготовляють мазь, що допомагає пораненим бійцям від опіків. Люди приносять смалець, віск, прополіс, календулу, алое, каланхое. Аби натурсировина перетворилася у лікувальну мазь, налагодили цілий цех. Алое передусім близько двох тижнів витримують у холодильнику, кілька годин триває його екстракція. Поряд розливають іншу рідину у напередодні вимиті сухі банки.

Це буде мазь з оливкової олії та обліпихи. Цей засіб варто використовувати для загоєння опіків. А ось другокурсниця Анастасія Линдюк розфасовує мазь Ласара – антисептичний препарат, який вона виготовила власноруч. За роки студентства це її перша практика.

«Ця мазь виготовляється недовго. Головне – зважити всі інгредієнти, перетерти їх у ступці, розкласти, повитирати баночки, наклеїти етикетки – і мазь повністю готова», – розповіла дівчина. Тут виготовляють 35 різних мазей. Кожна має офіційну назву, офіційний склад, офіційне призначення.

«Залежно від того, що потребують наші хлопці на передовій. Найпоширеніше зараз – це натоптиші на ногах, грибки.

Відповідно потрібні антисептичні засоби, антибактеріальні», – каже Наталія Сливка. Уже готові розфасовані баночки з етикатками забирають волонтери – щодня це десятки коробок.

Передають їх у Київ, Маріуполь, на Житомирщину і навіть Донбас. Викладачі кажуть, що виготовляти лікарські засоби почали відразу, коли запаси у військовослужбовців та волонтерів почали закінчуватися.

Джерело:
До списку новин