загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсії у травні: чого чекати та що потрібно зробити для стабільних виплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Виплата квітневих пенсій профінансована державою на 100%, але Укрпоштою доставлено лише 87,39% профінансованої суми за квітень, в травні усі ці заборгованості мають бути погашені. Нагадуємо, що якщо Ви отримували пенсію на банківський рахунок і перемістились, то Вам не потрібно нічого робити додатково – пенсія надходитиме на той самий рахунок, незалежно від Вашого місця перебування.

Якщо Ви отримували пенсію через Укрпошту за місцем проживання та перемістились, то Вам необхідно звернутись до Пенсійного фонду України чи на «гарячу лінію» Укрпошти із заявою про бажання отримувати пенсію за новим місцем проживання. Після цього Ви зможете отримувати пенсію в будь-якому зручному для Вас відділенні Ощадбанку або Укрпошти за Вашим вибором.

Пенсіонери-переселенці можуть отримати додаткові 2 тис. грн до своєї пенсії. Для того, щоб одержати від держави цю допомогу, необхідно стати на облік як внутрішньо переміщена особа (ВПО), звернувшись особисто до місцевих органів соціального захисту, ЦНАП, або подавши заявку дистанційно через портал "Дія". Після цього Ви отримаєте довідку про взяття вас на облік як внутрішньо переміщеної особи, і після цього подати заяву (знову ж таки до органів соцзахисту, ЦНАП або черех "Дію") на отримання держдопомоги та отримати виплату на банківський рахунок, зазначений у заяві.

Також 1 квітня відбувся плановий перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів. Доплати зможуть отримати 2,5 мільйони українців. Розмір збільшення, традиційно, розраховується індивідуально, виходячи з розміру зарплати та страхового стажу. Окремо звертатися для цього перерахунку нікуди не потрібно, він відбувається автоматично.

Однак Ви можете завітати до відділення Пенсійного фонду, або особистого кабінету на сайті ПФУ, якщо хочете заздалегідь дізнатися про розмір призначеної Вам надбавки. Нагадаємо, що українці, які не мають потрібного стажу (кількості напрацьованих років для отримання пенсії) можуть претендувати на мінімальну виплату розміром у 2100 грн. Однак є можливість збільшити виплати.

Також прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, як будуть проходити виплати пенсій для українців на тимчасово окупованих територіях.

Джерело:
До списку новин