загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт розповів, як збільшити пенсію при нестачі стажу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці, які не мають потрібного стажу (кількості напрацьованих років для отримання пенсії) можуть претендувати на мінімальну виплату розміром у 2100 грн.

Однак є можливість збільшити виплати, пише видання «На пенсії». Нагадаємо, що в 2022 році у віці 60 років вийти на пенсію можуть ті, в кого є 29 років стажу.

Наступного року потрібно буде мати вже 30 років стажу. Він збільшуватиметься на один рік аж до 2028 року включно. Однак зазначається, що є «хитрість», що допоможе отримувати більше. До редакції видання звернулась жінка, яка вперше працевлаштувалася ще у 1976 році.

У 2002 у неї трапився інсульт внаслідок чого вона отримала інвалідність третьої групи. Зараз жінка претендує на пенсію розміром у 2100 грн, але хотіла б отримувати більше.

В Пенсійному фонді їй сказали, що перерахунок можливий, якщо вона офіційно допрацює ще три роки (зараз в жінки стаж 26 років).

Працевлаштуватись офіційно наразі неможливо. У виданні порадили жінці оформити пенсію за інвалідністю. «Тоді до стажу додатково зарахують період від дня перебування на інвалідності до дня досягнення пенсійного віку.

У цьому разі загальний стаж становитиме понад 30 років, а виплата з 1 березня – близько 2300 грн», – сказав фахівець Сергій Коробкін. Також прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, як будуть проходити виплати пенсій для українців на тимчасово окупованих територіях.

Джерело:
До списку новин