загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обкрадені пенсіонери: історія подружжя, яке тікало з окупації 10 км в гумових чоботях, а тепер рятує село

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міста та села на Київщині вже понад місяць, як звільнені від окупантів. Однак щодня світ чує історії родин, які втратили дім, рідних, покинули домівку і поїхали світ-заочі, аби врятувати життя. Родина Лаврських провела в окупації близько 40 днів. Пенсіонери ховалися у власній хаті в селі Олізарівка Іванківського району Київської області.

А коли втекли звідти та доїхали до дітей, спільними силами почали рятувати рідне село. Свою історію вони розповіли журналісту Новини.LIVE. Читайте також: "Сволота з росії залишила нам на старість жменю попелу". Горенка. Історія про знищене життя Окупанти-мародери Село Олізарівка невелике, там проживають здебільшого пенсіонери.

За останнім переписом, населення складало близько 400 осіб. По одну сторону від нього дорога на Чорнобиль, по іншу - на Бородянку, Гостомель, Бучу, Ірпінь. На початку березня окупанти зайшли в село і понад місяць тримали людей у страху. “Нікуди не можна було вийти. У нас є господарство - собаки, коти, індики та кури.

Ми годували їх серед ночі, о першій чи другій годині, тихо пробиралися з бомбосховища. Бо всюди ходили їх патрулі, пройти було ризиковано”, - розповідає пенсіонер. Окупанти грабували всі без виключення будинки. Солдати російської армії зганьбилися на весь світ, викрадаючи в українців навіть спідню білизну для своїх дружин. У родини пенсіонерів вони також викрали всі труси, не залишивши в гардеробі нічого.

“Кожен візит “дружелюбності” окупантів завершувався розграбунком того, що їм треба. Жіночі речі забирали, але хоч щось залишили. Чоловіче забрали все, починаючи від кросівок, закінчуючи білизною. Знімали стопками речі з полиці не перебираючи”, - додав селянин. Втеча з окупації Доки бабуся з дідусем перебували в окупованому селі, їх діти та онуки вибиралися під обстрілами з Бучі. Зв’язку між рідними не було.

З Олізарівки безпечною була лише одна доріжка через ліс, кудою Лаврські і хотіли втекти, однак вона виявилася замінованою. “Вірю, що вони сильні і виберуться. Ще й дадуть жару тим сук*м. Молимося за них. Отримую інколи новини з села, то кажуть, що моя бабуся повчає там окупантів, вчить життю”, - розповідала нам їх онука Валерія, яка з батьками та сестрою виїхали за кордон. За кілька тижнів ми дізналися, що пенсіонери близько 10 км йшли пішки у гумових чоботях, бо все взуття та одяг у них викрали росіяни. Залишатися в Україні вони страшенно боялися і хотіли до своїх. Зустріч відбулася.

Джерело:
До списку новин