загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям дозволили виходити на пенсію достроково

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні змінили закон, що регулює ­виплати пенсій. 30 квітня його підписав президент 44-річний Володимир Зеленський. — Дата індексації тепер фіксована, — каже міністр соціальної політики 46-річна Марина Лазебна.

— Щороку до 1 березня переглядатимуть рівні цін і середньої зарплати, курс валют. Опираючись на це, перерахують пенсійні виплати. Під індексацію тепер потраплятимуть усі категорії пенсіонерів. Протягом попередніх років завжди були особи, яких індексація не торкалася.

Новий закон це виправляє. Деякі громадяни можуть достроково вийти на пенсію. Це стосується людей, яких звільнили з роботи через скорочення штату чи ліквідацію підприємства за півтора року до пенсійного віку. — Завчасно вийти на пенсію можуть матері й батьки, які народили та виховали п'ятьох і більше дітей до 6 років. Та ті, хто виховує дитину з інвалідністю, — говорить помічник юриста Олег Танець, 27 років.

— Однак такі жінки можуть отримати пенсію, якщо досягли 50-річного віку та мають хоча б 15 років страхового стажу. Чоловікам має бути більш як 55 років, стаж повинен перевищувати 20 років. Пенсійний вік в Україні сьогодні становить 60 років для чоловіків і жінок.

А необхідний страховий стаж зростає щороку. 2022-го він становить 29 років, а 2028-го досягне 35 років. "Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Джерело:
До списку новин