загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд Польщі приготував пенсію, що доступна для пенсіонерів з України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд Польщі приготував тринадцяту пенсію не тільки для поляків, доплата від ZUS також доступна для пенсіонерів з України. Про це пише zycie.news. Тринадцяту пенсію отримають понад 9 мільйонів людей.

Додаткові виплати можуть очікувати особи, які з 31 березня матимуть право на пенсію за польською системою страхування. Її отримають не лише польські пенсіонери, а й громадяни України, яким ZUS виплачує польську пенсію за віком чи інвалідністю.

Кількість громадян України, які отримують пенсії від ZUS, становить приблизно 3 тис. людей, а сума виплат становить близько 3 млн. злотих на місяць, сказала проф. Гертруда Усцінська, президент ZUS в Польській Республіці. Усім цим людям платять по тринадцять на тих самих умовах, які отримують поляки. Зростає кількість громадян України, які мають право на пенсію за вислугу років. — Польща та Україна підписали угоду про соціальне забезпечення.

У цій ситуації українці, які легально працюють у Польщі, мають повне право на пільги з Фонду соціального страхування, оскільки сплачували внески — каже професорка Усцінська.

Кому призначена мінімальна пенсія?

Щорічно за такою пенсією та по інвалідності звертаються близько 200 осіб. У польській системі для отримання права на виплату допомоги достатньо сплатити лише один пенсійний внесок. Для того, щоб мати найнижчу пенсію за вислугу років (з 1 березня цього року в розмірі 1338,44 злотих брутто), необхідно продемонструвати мінімальний страховий стаж — це 25 років для жінок і 30 років для чоловіків. Це стосується всіх застрахованих осіб.

Скільки отримає українець?

Тринадцяту пенсію призначають незалежно від розміру допомоги — дата виплати припадає на квітень. Цього року сума брутто становитиме 1338,44 злотих (стільки, як найнижча пенсія), а всі отримають однакову суму — 1217,98 злотих. Уряд хоче, щоб тринадцяту пенсію для всіх пенсіонерів звільнили від оподаткування.

Джерело:
До списку новин