загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Від пенсії до пенсії, від зарплати до зарплати. Чи знайдуть люди кошти на новий тариф?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

«По радіо сказали, що у в сільській місцевості комунальники не будуть забирати побутові відходи, а тариф у межах міста за сміття буде на рівні 25 гривень 60 копійок. Це правда?» — звернувся у редакцію із питанням козятинчанин.

У «Чистому місті» нам пояснили, що мабуть слухачі не правильно зрозуміли, про що йшлося у повідомленні і наголосили, що побутові відходи від населення комунальники будуть вивозити за договором. Відходи рослинності, такі як опале листя з дерев чи вудиння овочевих культур до побутових відходів не відносяться і комунальна служба вправі їх не забирати. Саме про це йшлося в повідомленні, що на листя та відходи овочевих чи зернових культур треба облаштовувати компостні ями. Відповідь з цього питання нас задовольнила.

Ще мешканці міста приватного сектору хочуть, щоб їм пояснили таку деталь. Чому в центрі міста побутові відходи комунальна служба забирає кожен день, в приватному секторі — один раз на тиждень, а тариф однаковий? Таке питання ми й адресували комунальній службі. Розрахунків тарифів для приватного сектору і багатоповерхівок у них не було. Показали нам рішення виконкому Козятинської міської ради, яке дозволяє комунальному підприємству «Чисте місто» використовувати такі норми для розрахунку послуги вивозу сміття: 149 куб. м на одного мешканця для приватних будинків у рік за відсутності центрального опалення та 1,51 куб. м на одного мешканця за відсутності центрального опалення, водопостачання та водовідведення. З кубами зрозуміло, тільки звідки взялося 16,30 гривні на одну особу, а тепер 25,60?

Нам комунальники відповіли, що «ви бачите, як на все зросли ціни». Бачимо, тільки до тих цін з простих українців нівкого не зросла ні зарплата, ні пенсія. Для більшості людей тариф 16,30 був зависокий і переконатися в цьому можна, коли пройтися польовими дорогами, лісосмугами, лісовими стежками, вулицею Джерельною чи біля закинутих хат.

Звичайно, з оновленими тарифами сміття поза сміттєвозами буде ще більше. Наостанок хочемо повідомити, що в умовах воєнного стану Кабінет міністрів України постановою від 5 березня 2022 року № 206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» заборонив: «нараховувати та стягувати неустойку (штрафи, пеню), інфляційні нарахування, тобто підвищувати тарифи, проценти річних нараховані за заборгованість, утворену за несвоєчасне та/або неповне внесення населенням плати за житлово-комунальні послуги; Коли від «Чистого міста» ми доїхали до Ощадбанку, в поле нашого зору потрапила величезна черга біля банкомату.

Ми в ній нарахували 52-х клієнтів. З їхніх слів стало відомо, що до війни такої потреби, щоб знімати зарплату у перші дні її появи на картці не було. Люди живуть від пенсії до пенсії, від зарплати до зарплати, відмовляючи собі у самому необхідному. Чи знайдуть вони додаткові витрати на оплату вивозу сміття? Час покаже.

Джерело:
До списку новин