загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Залишилася тільки пiч

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На узбіччі, дорогою до Слободи-Кухарської, що на Київщині, розкидані обпалені кістки російського солдата. Люди, які проїжджають повз, їх не помічають. "Evidence. Don't touch!" – маленька жовта табличка стирчить із трави поблизу великої гомілкової кістки. Така ж – коло верхньої частини скелета, що влігся віддалік.

"Доказ. Не чіпати!" – на диких тварин це попередження, схоже, не подіяло. Череп, ребра, таз – маленьке, неоковирне щось, що не викликає жалю. Особливо якщо затриматись у цих краях довше та порозмовляти з людьми. До села Кухарі Іванківського району російські військові прийшли 25-го лютого.

Але просунутися далі, до Житомирської траси, не змогли – міст через Тетерів підірвали бійці ЗСУ. Окупація тривала кілька тижнів. У сусідній Слободі-Кухарській, де налічують 80 домогосподарств, від артобстрілів постраждали приблизно 50% будинків. Галина та Володимир Політунови втратили дім повністю.

Самі вбереглися – на момент вторгнення пенсіонери зимували у дочки в Києві. Відійшовши від шоку, подружжя повернулося до Слободи й упорядковує господарство. У холодні ночі вони сплять у старому "Москвичі", купленому волонтерами замість згорілого. У теплі – у подарованому наметі.

Їжу Політунови готують на печі – єдиному стовпі минулого життя, що лишився стояти на руїнах. Минуле у 3D Любов може початися з першого погляду та непорозуміння. – Як ми познайомились? – сміється Галина Політунова. – Ето кошмар, ой-йо-йой! Чоловіче, не обідишся, якщо розкажу? – Лучше я піду, – зніяковіло посміхається Володимир і йде.

Джерело:
До списку новин