загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія для українських біженців: у Верховній Раді пояснили, як отримати пенсію людям, які тимчасово перебувають за кордоном

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Понад півмільйона пенсіонерів були вимушені залишити Україну через напад росії. Пенсіонери цікавляться, як отримувати пенсійні виплати за кордоном. Як це зробити пояснює Верховна Рада України.

“Впродовж воєнного стану, а також протягом місяця після його скасування Пенсійний фонд нараховує виплати незалежно від зареєстрованого місця проживання отримувача без додаткових звернень людини та подання підтверджувальних документів.

Тож, громадяни, які виїхали за кордон через війну, можуть отримувати свої пенсійні виплати”, – йдеться в повідомленні. Як і до війни люди можуть отримати кошти через установи банків, проблем не виникає — за кордоном люди можуть вільно користуватись своїми картками. Труднощі з отриманням пенсійних та соціальних виплат виникають у громадян, які раніше отримували виплати через поштові відділення “Укрпошти”.

В такому разі їм потрібно змінити спосіб отримання виплати. Можна не приходити у відділення уповноваженого банку і відкрити платіжну картку через офіційний сайт або мобільний додаток банку. При відкритті рахунку ідентифікація клієнта здійснюється банком шляхом відеоверифікації. Наразі така послуга доступна у ПриватБанку.

Окрім цього пенсіонер має залишити заяву про зміну способу виплати пенсії через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду. Нагадаємо, родичі зниклих безвісти можуть отримати пенсію по втраті годувальника.

Джерело:
До списку новин