загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Європа стрімко старіє. Що з цим робити?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лише кілька десятиліть тому люди похилого віку були невеликою меншиною, але внаслідок збільшення тривалості життя та низького рівня народжуваності їх частка населення значно зростає. Сьогодні кожен п’ятий європеєць чи європейка у віці 65 років і старше.

До 2050 року таких людей буде близько 30%. Стрімке старіння населення, яке переживає Європа, є фундаментальним демографічним зрушенням, яке зачіпає практично всі сфери суспільства. Це викликає питання, які хвилюють багатьох людей. Як виживуть соціальні системи, коли все менша частка людей працездатного віку повинна підтримувати все більшу частку людей похилого віку?

Чи готова інфраструктура задовольнити потреби суспільства, що швидко старіє? Що означає збільшення кількості літніх виборців для майбутнього демократії та політичних рішень щодо зміни клімату та інших нагальних проблем, які впливають на майбутні покоління? Старіння суспільств все ще розглядається через негативну призму: наче це загроза для добробуту держави та тягар для молоді.

Але, як нещодавно заявив групі лідерів ООН провідний демограф Стюарт Гітель-Бастен, що немає нічого негативного у старінні населення. Це стає проблемою лише тоді, коли інституції не готуються до цього та не прилаштовуються. Справді, той факт, що люди живуть довше і загалом є здоровішими, є перш за все приводом для святкування. Це результат прогресу медицини, покращення умов життя та праці, підвищення добробуту та покращення роботи систем охорони здоров’я. Сьогодні кожен п’ятий європеєць чи європейка у віці 65 років і старше Більше того, і багато в чому завдяки цим досягненням, сьогоднішня старість не те, що було раніше.

Оскільки середня тривалість життя наближається до 80-річної позначки або навіть перевершує її, старіння може означати багато років гарного життя попереду. Оскільки люди похилого віку мають більше шансів мати міцне здоров’я та добру освідченість, старість може означати багато років постійної активності на роботі, у сім'ї та суспільстві, а також у громадському житті.

Джерело:
До списку новин