загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Перечині вже зібрали урожай часнику та цибулі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На календарі 9 липня. Зазвичай, після Іванадня до Петрів, тобто, у період з 8 по 11 липня, городники вибирають з грядок часник та цибулю.

Як стало відомо редакції «Карпатського об’єктива», більшість перечинців уже зібрала урожай «пекучого та бородатого пана» і «сльозавої» пані. Чому поспішили і який урожай цьогоріч – про це у матеріалі нашої кореспондентки. Вона побувала на городах людей під час збору урожаю цих городніх культур, поспілкувалася з ними.

Пенсіонерка Ганна Мегела свій урожай зібрала 5 липня. Каже, часник уже достиг, але і цибулю мусай було вибирати, бо від спеки згниє – деякі головки стали м’які як губка. – Минулого року мала файний урожай – і собі було вдосталь, і людям пороздавала: невістці, свасі, сестрі. Останню головку схосновала тиждень тому. Цього року урожай цибулі зібрала дуже слабкий, якщо не сказати – «поганий».

Голівки виросли зовсім малі (див.фото). Не вродила ані сіянка, ані корчованя. Не повернула навіть витрати на посадковий матеріал, уже не кажу про те, скільки разів приходила на поле, працювала-копала-поливала-підживлювала. Звісно, на погодні умови ми не можемо вплинути: була аномальна спека, посуха. Та своє є своє: знаю, що садила, хімією не обробляла, їстиму натуральне, – гордо каже Ганна Михайлівна.

– Восени купила цибулі для посадки на 110 гривень. Урожаю зібрала десь п’ять кг, і ще не знати, чи ця цибуля збережеться, тому що вона досить-таки м’яка, головки завбільшки як грецький горіх. Кілограм цибулі коштує від 22 гривень. Можна було нічого не робити, а купити готову – вийшло б на одне. На зиму роблю консервації, додаю цибулю до супів, кришу до салатів. Тож цибулю доведеться купувати, бо вирощеної буде замало.

А щодо часнику, то … на посадку я мала свій. Коли вибирала за допомогою мотики, то корінці, борода обривалися, залишалися в ґрунті. А земля, як бачите, важка, тверда як камінь. «Зубчастий» слабкий, його удвічі менше як торік. Він не збережеться – плід м’який, гарячий. Самосійку буду викопувати лопатою, бо інакше не виберу, – переживає жінка. Її сусідка по квартирі та городу Ганна Сорокіна також зібрала часник і цибулю.

«Як урожай: чи вернулося те, що вклали?» – питаю. – Вклала гроші, час, але витрати не повернула, – констатує пані Ганна. – Восени купила цибулю на 150 грн., ще дали знайомі. Урожай зібрала дуже слабкий. Голівки більші не виростуть, а п’яниці можуть покрасти.

Джерело:
До списку новин