загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як біженцям-медикам отримати фінансову допомогу в Польщі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проєкт “MedMobilityPoland” та фонд “Свобода та Демократія” запустили програму фінансової допомоги для медиків з України, які приїхали до Польщі через війну. 

Якою є сума і на що можна витратити допомогу?

Допомога може покривати оплату: оренди житла; рахунків за комунальні послуги. Розмір допомоги складає 1500 злотих на місяць. Кошти виплачуються не довше ніж протягом 3 місяців. З них можна покрити лише ті витрати, які були здійсненні від травня по жовтень 2022 року включно. Отож, варто подати заявку чимшвидше.

Які умови треба виконати?

1) Бути медиком з України: лікарем; лікарем-стоматологом; медичною сестрою; фельдшером; працівником швидкої допомоги. 2) мати дозвіл від міністра охорони здоров’я Польщі на роботу медиком у Польщі; 3) скласти та підписати заяву про усвідомлення кримінальної відповідальності за подання фальшивої інформації; 4) мешкати в Польщі; 5) сплачувати за оренду помешкання вчасно; 6) мати відкритий рахунок у польському банку.

Які документи треба подати?

При подачі документів на перший місяць слід зібрати наступні документи: заяву; декларацію про усвідомлення кримінальної відповідальності (шаблон); копію дозволу від міністра охорони здоров’я на проведення професійної діяльності в Польщі в рамках спрощеної процедури; копію договору оренди житла в Польщі або інший документ, що підтверджує проживання та оренду помешкання; документальне підтвердження здійснених оплат за оренду (копії оплачених рахунків). Суми мають збігатися із вказаними в договорі оренди; копію документа, який посвідчує особу (наприклад, перша сторінка в закордонному паспорті). Якщо ви бажаєте продовжити отримувати допомогу впродовж наступних двох місяців, то необхідно буде надіслати також ці документи: довідку з медичного закладу в Польщі, де медик розпочав роботу.

Якщо людина ще не працевлаштована, то замість цієї довідки може подати підтвердження від ментора проєкту “MedMobilityPoland” про те, що вона активно шукає роботу, підтвердження платежів за 2-й і 3-й місяці (рахунки-фактури, рахунки, копії підтвердження переказів).

Розмір сум, вказаних у документах, має збігатися з даними в договорі оренди. На копіях документів варто написати „Dokument jest zgodny z oryginałem” та розбірливо підписати ім’ям і прізвищем, які вказані в закордонному паспорті. Ініціатори програми наголошують, що подання заяви не означає автоматичне призначення допомоги. Автентичність документів перевірятимуть.

Куди надіслати заявку на допомогу?

Заявку та копії документів слід надіслати поштою на адресу: Fundacja Wolność i Demokracja Al. Jerozolimskie, 30 lok 14 00-024 Warszawa Про результати відбору повідомлять листом на електронну пошту або телефонним дзвінком. Більше інформації про допомогу від проєкту “MedMobilityPoland” та польського фонду “Свобода та Демократія” можна знайти на Facebook-сторінці фонду.

З організаторами також можна зв’язатися, написавши на мейл rekrutacja@medmobilitypoland.com або задзвонивши на гарячу лінію (+48) 22 427 65 60. Остання працює з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 17:00 та доступна польською та українською мовами. Проєкт “MedMobilityPoland” фінансує Канцелярія прем’єр-міністра Польщі.

Джерело:
До списку новин