загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

З початку липня в Україні зросли пенсії. Пенсійний фонд назвав причину

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Розміри пенсії в Україні не стали меншими, а навпаки збільшились з початку липня. Оскільки державою було проведено перерахунок. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила директорка департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

"Якщо ми говоримо, що в червні була більша сума, то це були кошти, які ми отримали неоплату за попередній період із пошти і, звичайно, там сума була більше. Але це в жодному випадку не говорить про те, що розміри пенсії стали меншими...Пенсії не зменшилися, навпаки вони збільшилися з липня, оскільки було проведено перерахунок", — повідомила Охріменко.

За її словами ситуація з виплатою останнім часом погіршилась через збої у роботі "Укрпошти": "Сьогодні маємо ситуацію набагато гіршу і розуміємо, що є території, на які пошта не змогла своєчасно доставити пенсію через об’єктивні обставини. І коли ми отримали інформацію від "Укрпошти", що вона не доставила, ми повторно людям зараховуємо ці кошти, які пошта нам повертає. Сьогодні таких людей стає більше, які не отримали пенсії, починаючи з березня".

Через це Пенсійний фонд спростив порядок подачі документів. Відтепер не потрібно звертатись в організацію за місцем реєстрації, для цього підійде будь-який сервісний центр в Україні. Ще зручніший спосіб — звернутися через інтернет-портал Пенсійного фонду: зайти у свій кабінет за допомогою ключа, відсканувати документи і подати їх для оформлення. На підставі цих документів держава призначає пенсію.

Для того, щоб все зробити правильно на сайті фонду розмістили інструкцію, як подавати документи для призначення пенсій онлайн — розповіла Охріменко. З 10 червня 2021 року кожен громадянин може внести в свій особистий кабінет на порталі документи про стаж: трудову книжку, військовий квиток та диплом. Таким чином, після досягнення пенсійного віку уже можна не звертатись до Пенсійного фонду — держав.

Джерело:
До списку новин