загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Частина переселенців може отримати 20% надбавку до пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонери, які переїжджають на місце проживання в гірські регіони, можуть отримати 20% надбавку до пенсії. Такі надбавки передбачені законом “Про статус гірських населених пунктів України”. Для отримання надбавки необхідно оформити відповідне посвідчення, яке видається протягом 30 днів.

Після оформлення необхідно звернутися до Пенсійного фонду для переоформлення пенсії, повідомляє “Соцплатформа“. Окрім пенсіонерів, на 20% збільшуються всі державні виплати та стипендії для працюючих та мешканців місцевості, якій надано статус гірської.

Також тарифні ставки та посадові оклади працюючих чи службовців у гірській місцевості мають виплачуватись у підвищених розмірах на 25%. Це окремо передбачено постановою Кабінету Міністрів від 11 серпня 1995 р. №648 “Про умови оплати праці осіб, які працюють у гірських районах”.

Як відомо, з 1 липня в Україні згідно з законом про Державний бюджет збільшиться розмір прожиткового мінімуму – через це зріс й розмір соціальних виплат, зокрема й пенсій. Раніше повідомлялося, що Пенсійний фонд України провів плановий перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам, тож вже з червня вони почали отримувати додаткові виплати.

Джерело:
До списку новин