загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Планова індексація. Кому й наскільки підвищать пенсії та соцвиплати до кінця року

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прожитковий мінімум підвищиться з 1 грудня та становитиме: 2589 грн — загальний показник прожиткового мінімуму (на одну особу в розрахунку на місяць); 2272 грн — для дітей віком до 6 років; 2833 грн — для дітей віком від 6 до 18 років; 2684 грн — для працездатних осіб; 2093 грн — для осіб, які втратили працездатність.

Пенсії, виплати, комуналка: три важливих зміни для українців з 1 липня Зазначимо, що пенсійні виплати пов’язані з прожитковим мінімум, встановленим для осіб, що втратили працездатність, а ряд соціальних грошових допомог — з прожитковим мінімумом для працездатних осіб та для дітей відповідного віку.

Держбюджетом-2022 до кінця року очікується ще 2 зростання бюджетних виплат для пенсіонерів та вразливих категорій: з 1 жовтня; з 1 грудня. Зростання пенсій з 1 жовтня Через зростання з 1 жовтня мінімальної зарплати з 6500 грн до 6700 грн мінімальну пенсію за віком підвищать особам, які не працюють та: досягли віку 65 років та більше; мають необхідних страховий стаж (від 30 та 35 років для жінок та чоловіків відповідно).

Особи віком від 70 до 75 років отримуватимуть щомісячну компенсаційну виплату в розмірі 300 гривень (в межах пенсійної виплати 10340,35 грн).

Громадянам, які досягають віку 70 років після 1 жовтня, компенсаційну виплату встановлять з дати досягнення 70 річного віку.

Кому встановлять мінімальну пенсію 3000 грн Мінімальний розмір пенсійної виплати на рівні 3000 грн буде встановлено особам віком від 70 років за умови: отримання ними пенсії відповідно до закону Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування; наявності необхідного страхового стажу (30 та 35 років для жінок та чоловіків відповідно).

Якщо у зазначених осіб страховий стаж становить менше необхідного (до 30 та 35 років для жінок та чоловіків відповідно), мінімальна пенсія встановлюватиметься пропорційно наявному страховому стажу, виходячи з розміру 3000 гривень.

Джерело:
До списку новин