загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тисячі українців можуть залишитися без пенсій: хто, чому та як відновити виплати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Першого серпня генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський розповів, що "Укрпошта" працює лише на підконтрольній території України. Тож пенсіонери, які отримували пенсії фізично у відділення, більше не мають такої можливості. Нагдаємо, що з 1 липня перестав працювати поштовий оператор на території Херсонської області.

Пенсії у серпні: кому збільшили розмір виплат До вчорашнього дня, попри всі перешкоди та завдяки героїчній роботі наших працівників, зокрема в Запоріжжі, а до цього в Херсоні, ми виплачували сотні тисяч пенсій, приймали та перераховували платежі за комунальні послуги, а також доставляли продукти.

Але робити це далі більше немає можливост, – написав він у дописі в телеграмі. В липні "Укрпошта" виплатила 44,3 мільйонів пенсій українцям, які евакуювалися на підконтрольну територію України, за допомогою переадресації. Найбільша кількість таких виплат зафіксована в липні в Київській, Запорізькій, Донецькій та Миколаївській областях.

Віолета Монастирська, адвокатка Адвокатського об'єднання Legal Strategy, у коментарі сайту 24 каналу зауважила, через те, що на тимчасово окупованих територіях фактично заблокована українська банківська система, система "Укрпошти", яка також здійснює пенсійні виплати, пенсіонери фактично позбавлені можливості отримувати пенсійні виплати з боку України, й у пенсіонерів власне немає вибору. Саме тому деякі погоджуються, на її думку, на пенсійні виплати від окупантів. Заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов підкреслив, що у пенсіонерів на окупованих територіях також є складнощі й зі зняттям готівки з банкоматів, передає "Радіо Свобода".

Готівки просто немає, бо перевести, зняти гроші з картки можна лише через всяких дільців, які беруть відсотки за це, від 10%, – розповів Дудукалов. Яку пенсію пропонують окупанти Ексклюзивно для 24 каналу в Маріупольській міській раді розповіли, які пенсії пропонують окупанти пенсіонерам. Там зауважили, що фактично є дві цифри: перша – те, що обіцяють окупанти, друга – реальність. Обіцяють десь 10 тисяч рублів. Але після перерахунку виходить не більше 7 тисяч рублів. Є дві цифри. Перша, це те, що вони обіцяють – 10 тисяч рублів.

А є реальність – не більше 7 тисяч рублів. Яким чином вони розраховують – це загадка, – резюмують у міськраді. Довідка: згідно з даними сайту "Мінфін", 10 тисяч рублів еквівалентні 3 350 гривень, а 7 тисяч рублів – 2 345 гривень. Станом на 19 серпня 1 рубль дорівнював 34 копійкам. Також у міськраді Маріуполя наголосили, що окупанти підвищили ціни у декілька разів. Тож пенсіонери за ці гроші собі можуть дозволити зовсім мало. Річ у тім, що в перерахунку на гривні пенсія від окупантів значно менша за мінімальну пенсію в Україні. Але потрібно розуміти. В Маріуполі окупанти встановили ціни в магазинах у 3, а то і 4 рази вищі, ніж було раніше. Якщо перерахувати з оглядом на це, то пенсія по нашому виходить десь 1 500 гривень, – розповіли 24 каналу.

Мінімальна пенсія в Україні з 1 липня цього року складає 2 027 гривень. Середня – 4 437 гривень. Восени українських пенсіонерів також чекатиме індексація виплат. З 1 жовтня вони зростуть на 300 гривень для тих, чий вік понад 70 років.

Що стосується мінімальної пенсії для цієї категорії, то вона не буде меншою, ніж 3 тисячі гривень, але є умова – повний страховий стаж. Нині він складає 29 років. Очільниця Мінсоцполітики Оксана Жолнович розповіла, що якщо пенсіонери 70+ мають недостатньо страхового стажу, то надбавка буде пропорційною до того, скільки років не вистачає людині.

Джерело:
До списку новин