загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У Греції підвищать пенсії вперше за десятиліття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс пообіцяв підвищити пенсії та мінімальну заробітну плату в рамках пакету допомоги у розмірі 5,5 млрд євро, який спрямований на пом'якшення наслідків енергетичної кризи та інфляції. Про це пише Politico, повідомляє "Європейська правда".

Підвищення пенсій стане першим з того часу, як понад десять років тому в країні вибухнула фінансова криза. Це принесе користь приблизно 1,5 мільйонам пенсіонерів. За словами Міцотакіса, мінімальну заробітну плату буде підвищено наступного року, швидше за все, у травні 2023 року.

Греція двічі підвищила мінімальну заробітну плату в 2022 році, при цьому щомісячна мінімальна валова заробітна плата нині становить 713 євро на місяць, що все ще нижче за рівень, який був до кризи. Країна зіткнулася з високою інфляцією, яка п'ятий місяць поспіль у серпні залишалася двозначною та становила 11,4 відсотка.

Міцотакіс зробив цю заяву, виступаючи перед аудиторією бізнесменів та політиків на щорічному торговому ярмарку у Салоніках. У 2023 році відбудуться парламентські вибори, і цей виступ значною мірою розглядався як початок передвиборчого періоду.

Пакет допомоги у розмірі 5,5 млрд євро також включає, серед іншого, разову допомогу у розмірі 250 євро для вразливих домогосподарств, збільшення субсидії на опалення на 300 млн євро для 1,3 млн будинків та план на 1,8 млрд євро, щоб допомогти молодим людям орендувати чи купити будинок. Нагадаємо, Міцотакіс закликав Європейський Союз ухвалити узгоджену відповідь на виклики, які створив шантаж президента Росії Владіміра Путіна поставками газу до Європи.

Джерело:
До списку новин