загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

До уваги отримувачів пенсії та грошової допомоги на деокупованих територіях

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Інформація про способи отримання готівкою пенсії або грошової допомоги, коли ще не відновлена робота банківських відділень на деокупованих територіях. Громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, проводжує здійснюватися виплата пенсій, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд, в тому числі шляхом зарахування, зокрема на платіжні банківські картки.

Слід зазначити, що фінансування пенсій на тимчасово окупованих територіях не припинялося. Всі громадяни деокупованих територій, які мають право на такі виплати, можуть скористатися кількома інструментами, щоб зняти пенсійні виплати зі своїх рахунків:

1. Зняти готівку (за умови її наявності) з картки прямо на касі супермаркету, аптеки, АЗС під час оплати покупки. Така послуга доступна в торговельних мережах (наприклад, „АТБˮ, „Varusˮ, „Фораˮ, „Сім23ˮ, „Сільпоˮ, „Аврораˮ, АЗК „ОККОˮ, „WOGˮ та багато інших (інформацію необхідно уточнювати безпосередньо на касах). Щоб отримати готівку на касі торгової точки, необхідно оплатити товар банківською картою та повідомити касира про бажання зняти готівку.

Підтвердження такої операції на касі супроводжується введенням PIN-коду банківської картки користувача. Скористатися сервісами АТ „Укрпошта”:

- Перерахування коштів з картки для отримання готівки у відділенні Укрпошти або з доставкою за адресою проживання за допомогою послуги „З картки додомуˮ https://www.ukrposhta.ua/perekaz-z-kartki-dodomu. При виборі послуги з картки додому, листоноша принесе переказ за вказаною адресою та передасть безпосередньо в руки отримувача протягом 2- х робочих днів. Для отримання переказу отримувачу необхідно лише пред’явити листоноші власний паспорт.

- Зняття коштів через POS-термінали у відділеннях АТ „Укрпошти”: · держателі платіжних карток, зокрема платіжних засобів з підтримкою технології NFC (годинник, кільце, смартфон) VISA, Mastercard та ПРОСТІР мають можливість отримувати готівкові кошти у поштових відділеннях Укрпошти через POS-термінали АТ „Укрпоштаˮ; · за одну операцію можна зняти від 50 до 15 000 гривень; · комісія Укрпошти за видачу коштів через власні POS-термінали - 2% (окрім працівників АТ „Укрпоштаˮ). · щоб підтвердити операцію зняття готівки, потрібно ввести PIN-код.

Перелік відділень поштового зв’язку АТ „Укрпоштаˮ, в яких є видача готівки через POS-термінали АТ „Укрпоштаˮ можна переглянути за посиланням.

Дії у разі втрати картки: · звернутися на гарячу лінію банку щодо її блокування; · звернутися до найближчого відділення уповноваженого банку для її поновлення – переважно банки можуть відновити картку одразу в день звернення; · при зверненні на гарячу лінію банку дізнатись шляхи її відновлення – деякі банки надають послугу відновлення і доставки картки додому; · у більшості банків є можливість перевипустити картку без візиту до відділення через електронний кабінет клієнта на офіційному веб-сайті або в мобільному додатку банку – випускається електронна картка, якою можна користуватись для безготівкових розрахунків.

До списку новин