загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Понад 2 тисячі сортів томатів зібрала пенсіонерка з Київщини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонерка Тамара Проскурня з Київщини зібрала власну колекцію сортів томатів. Нині має 2250 сортів. Цьогоріч господиня вирощує 1200 кущів томатів і 450 кущів перців.

Про це повідомляє Соціальна інформаційна платформа. Близько 10 років тому Тамара Проскурня отримала будинок в селі, який і став поштовхом до її знайомства із садівництвом і городництвом. Господиня зізнається, що мусила всьому вчитись «з нуля».

«Спочатку виписувала тематичні газети й журнали. Потім, коли чоловік подарував ноутбук, я почала спілкуватися у соцмережах і побачила, що помідори бувають дуже різні, а не лише червоні і рожеві. Тому я вирішила вчитися вирощувати розсаду сама. Це мене так захопило, що тепер моя колекція налічує 2250 сортів томатів, понад 200 сортів перців гострих і солодких, багато різної квасолі та сортів картоплі», — розповідає пенсіонерка.

Господиня розповідає, що перед висадкою розсади овочів, в лунку закладає перегній, доломітову муку для розкислення ґрунту, попіл, можна також додати нітроамофоску. «Висаджую завжди в перших числах травня, відразу розкладаю крапельний полив. Щоб зібрати хороше насіння, потрібно обирати тільки ті плоди, які повністю достигли на кущі, особливо це стосується перців. Не повинно ніде бути навіть світлої або зеленої смужки. Це стосується і помідорів.

Якщо плід достиг на кущі, то насіння буде пухнасте, хороше», — пояснює пенсіонерка. Колекція насіння у жінки виглядає, як картотека у бібліотеці. Каже, онук допомагав. Колись процес такої роботи було складніше організувати. Жінка фотографувала рослини на цифровий фотоапарат, потім переносила фото у ноутбук, підписувала. Тепер все простіше. Сучасний телефон і сторінка в соцмережі допомагають організувати збір та зберігання всієї інформації: і фото, і опис сорту. Господиня вирощує тільки сортові культури, саме з них можна збирати насіння.

Джерело:
До списку новин