загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

"Хай носять і здорові будуть". 73-річна пенсіонерка з Франківщини в’яже шкарпетки для ЗСУ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

73-річна пенсіонерка із прикарпатського села Прокурава Марія Дручків в’яже шкарпетки для українських військових. Вирішила своєю працею допомогти утеплити бійців на зиму. Адже пенсія у жінки невелика, тому допомогти фінансово армії не може, розповідає бабуся Суспільному.

В’язані шкарпетки на Гуцульщині, де живе Марія Дручків, називають капцями. Жінка розповідає, що в’яже так, аби вони були не лише теплими, а й міцними. Кожна пара має свій орнамент та колір. "Є тут і мохер, і шерсть — такі м'якенькі, — говорить Марія Дручків. — Будуть носитися. Додаю до шерсті просту нитку і воно тримає. А я і сама ходжу в капцях". Жінка розповідає, рукоділля – її хобі з дитинства.

А як є вільна хвилинка — одразу береться за в'язання. Щоб отримати нитки для шкарпеток, Марія розпускає теплі речі, які в сім’ї вже не носять. "Це була якась шапка, я розпустила і вийшли такі капці. Тут теж з якогось светрика зв’язала. Це такі светрики не знищені. А був файний светрик, файний, просто маленький, дитячий, вже ніхто не носить", — розповідає Марія Дручків.

Жінка уже передала місцевій волонтерці Ользі Гарасим’юк 10 пар шкарпеток. Вона повезла їх для військових на передову. "Люди передають гроші на армію. А в мене пенсія — не дуже велика. І я думаю, хоч цим допоможу. Та й в'яжу, щоб хоч трохи допомогти, чим можу", — зізнається Марія Дручків.

Джерело:
До списку новин