загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Якою буде мінімальна пенсія у 2023 році та чи вистачить її на найнеобхідніше

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нещодавно Кабінет Міністрів схвалив проект бюджету на 2023 рік. У ньому він заклав новий прожитковий мінімум на наступний рік.  Цього року пенсії ще раз зростуть, але 2023 року залишаться незмінними, адже бюджет-2023 не передбачає підвищення прожиткового мінімуму.

Водночас пенсію підняти наступного року не зможуть.  У 2022 році розмір мінімальної пенсії ще мають підняти. З початку грудня прожитковий мінімум підросте з 2027 до 2093 гривень. Тому розмір мінімальної пенсії на 2023 рік буде 2093 гривень. Наступного року її планують залишити на цьому ж рівні.

Загалом майже 800 млн. грн. закладено до українського бюджету на виплати. Понад 25% з них виділено на пенсії. Так, наступного року до українського бюджету закладено 223 млн.грн на пенсійні виплати.

 

Джерело:
До списку новин