загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яка категорія пенсіонерів не може отримувати менше за 4 тис 256 гривень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На пенсію не менше у 4256 грн мають право учасники бойових дій. Усі українські військові, що брали участь у виконанні бойових завдань у складі підрозділів ВСУ чи флоту мають такий статус і право на додаткові виплати. Пенсіонерам зі статусом учасників бойових дій встановлена доплата у розмірі 25% від прожиткового мінімуму, тобто 506 грн 75 коп.

Окрім того, їм надається цільова грошова допомога у розмірі 40 грн, що встановлена Законом України «Про покращення матеріального становища учасників бойових дій та осіб з інвалідністю в результаті війни» від 2004 року. Також, по закону, розмір пенсії учасника бойових дій не може бути меншим за 210% від прожиткового мінімуму.

Таким чином, згідно з постановою Кабінету Міністрів від 26 червня 2019 №543, пенсія учасника бойових дій повинна бути не менше 4256 грн 70 коп. Статус УБД можуть мати та військові, і громадянські пенсіонери, тому доплати встановлюються на будь-який вид пенсії.

У Україні пройшов перерахунок пенсій, у зв’язку з чим декільком категоріям пенсіонерів збільшили пенсійні виплати. Були введені «вікові» щомісячні доплати у розмірі 300 грн для пенсіонерів від 70 років.

Мінімальні пенсії чоловіків зі стажем у 35 та більше років та жінок зі стажем не менше 30 років повинна становити не менше 3000 гривень.  

 

Джерело:
До списку новин