загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому Пенсійний фонд іноді відмовляє у призначенні пенсії за віком і як цього уникнути

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» пенсійний вік і право на призначення пенсії за віком визначається залежно від набутого особою страхового стажу і становить 60, 63 і 65 років. Про це нагадують на сайті Полтавської ОДА У нинішньому, 2022-му році, право вийти на пенсію у 60 років мають люди, у яких страховий стаж становить не менше 29-ти років.

Цей показник щороку зростає на один рік, й у 2028-му році для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати тридцять п’ять років стажу. У випадках, передбачених законом, деякі категорії працівників мають право вийти на пенсію зі зменшенням пенсійного віку. Це стосується працівників, зайнятих на роботах за Списком 1 чи 2, учасників бойових дій, осіб, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС та інших.

Такі люди можуть вийти на пенсію раніше 60-ти років за наявності у них необхідного стажу. Рішення про призначення пенсії приймає регіональне управління Пенсійного фонду України не пізніше 10 днів після надходження заяви. У сучасних умовах, коли пенсійні документи опрацьовуються за принципом екстериторіальності, із загальної всеукраїнської черги, пенсія громадянину, наприклад, Глобинської громади може бути призначена фахівцями Житомира чи Києва.

Надавши всі необхідні документи, люди з нетерпінням очікують отримання від держави соціальної гарантії. Але досить часто Пенсійний фонд із тієї чи іншої причини відмовляє в призначенні пенсії і, на жаль, дедалі кількість відмов зростає. Лише на Полтавщині за 9 місяців нинішнього року зафіксовано близько п’яти тисяч таких випадків.

Джерело:
До списку новин