загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як заощаджувати під час війни — поради економіста

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Інфляція в Україні становить 24,6%, повідомляє Держстат. Більшість українців економлять і відмовляються від певних товарів, свідчить опитування Суспільного.

Президент Інвестиційної групи “Універ”, фінансовий консультант Тарас Козак розповів в ефірі телемарафону на Суспільному, як можна економити під час війни: "Банки дають непогані відсотки за депозитами. Тож, якщо ви маєте заощадження — їх можна покласти в банк, вони будуть приносити додаткові доходи"."Якщо ви розраховуєтесь карткою – 1%-1,5% -2% повертаються на депозитний рахунок"."Також можна придбати військові ОВДП"."Користуйтесь кешбеками за покупки, які пропонують банки".

"Завжди можна відкласти навіть маленьку суму. Не робіть імпульсивні покупки на касі: шоколадки, жувальні гумки. Це все тягне на кілька тисяч гривень у рік". За словами Козака, починати економити у складні часи "не дуже ефективно". "Коли у нас хороші часи, то є порада — відкладати 20% на погані часи. Тож, ті хто відкладав гроші, зараз мають змогу їх витрачати", — зазначив він.

Козак додав, що в 2023-му товари і послуги стануть дорожчими на 20-30 відсотків. Заробітна плата, згідно з прогнозами, буде зростати значно повільніше. Індексації пенсій будуть також маленькими. "Життя буде складнішим, треба готуватися до цього", — додав він.

Джерело:
До списку новин