загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вихід на пенсію: чи можна підтвердити пільговий стаж при ліквідації підприємства

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні Кабмін затвердив зміни до порядку підтвердження стажу для призначення пенсій. Особи, які мають пільговий стаж, можуть його підтвердити навіть у разі, якщо підприємство закрилося та не може надати необхідну довідку. Фахівці «Соціальної інформаційної платформи» розповіли, як це зробити та які документи потрібно.

Коли підприємство ліквідують чи закривають, працівник не лише втрачає роботу, а й може залишитися без пільгової пенсії. Зокрема, це стосується працівників на шкідливих виробництвах. Наприклад, шахтарів чи металургів, які за наявності десяти років стажу можуть піти на пенсію у 50 років. Фахівці зазначили, що лише трудової книжки недостатньо для підтвердження пільгового стажу.

Зазвичай у Пенсійному фонді просять надати довідку, яка б підтверджувала пільговий характер роботи. Якщо підприємства припинило своє існування, то отримання такої інформації ускладняється, оскільки відділу кадрів вже немає. Саме на цей випадок є спеціальні комісії з підтвердження пільгового стажу, створені при обласних управліннях Пенсійного фонду України.

Заява на підтвердження стажу подається до будь-якого територіального управління ПФУ. Протягом п’яти робочих днів пакет документів звідти має бути направлений до відповідного обласного управління.

Джерело:
До списку новин