загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Деякі пенсіонери, які виїхали за кордон, перестали отримувати пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсіонерам, які після 24 лютого залишили Україну, перестала приходити пенсія. За словами експерта з пенсійних питань Сергія Коробкіна, існує законодавча норма, відповідно до якої виплата пенсії за рішенням територіальних органів Пенсійного фонду припиняється на весь час проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародними договорами України, пише НаПенсії.

Зрозуміло, ​​якщо пенсіонер виїхав на короткий термін (навіть на кілька місяців – як біженець), то виплату припиняти не будуть. Про це у ПФ можуть навіть не знати. Однак є певна система моніторингу, яка запобігає надмірним виплатам у майбутньому. Ситуація перша. Якщо термін дії банківської картки закінчився, виплату пенсії автоматично переводять з банку на пошту.

Про такі випадки банки повідомляють органи ПФ. Далі, якщо людина не забирає свою пенсію поштою понад півроку, то її нарахування повністю припиняється до з'ясування обставин. Ситуація друга. 

Якщо пенсіонер не знімає пенсію зі своєї банківської картки більше року, банк також повідомляє про це ПФ, і виплата теж припиняється. Згодом відновити виплату пенсії можна лише на підставі особистої заяви пенсіонера. Нараховані суми пенсії, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав своєчасно з вини, виплачуються за час, але не більше ніж за три минулі роки.

У разі частина суми неотриманої пенсії, але не більше ніж за 12 місяців, виплачується відразу, а решта суми виплачується щомісяця рівними частинами, що не перевищують місячний розмір пенсії.

Джерело:
До списку новин