загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені назвали несподіваний рецепт довголіття

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені Центру Чарльза Перкінса Сіднейського університету заявили, що лише кілька коротких сплесків фізичної активності на день можуть замінити спортзал і знизити ризик передчасної смерті, тим самим продовживши життя. Про це пише Daily Mail.  

Дослідники виміряли користь для здоров'я від "енергійної уривчастої фізичної активності", або VILPA. Це дуже короткі напади активної діяльності – від однієї до двох хвилин. Але важливо, щоб людина із задоволенням робила їх щодня.   Наприклад, вчені приводили біг до зупинки, щоб не запізнитися на автобус, силову ходьбу під час виконання доручень або енергійні ігри з дітьми. 

У вивченні використовувалися дані наручних трекерів для вимірювання активності понад 25 тисяч "неспортивних" британців протягом тижня. Після цього дані про здоров'я учасників відслідковувалися протягом семи років.   Як виявилося, всього три-чотири однохвилинні прийоми VILPA щодня були пов'язані з 40-відсотковим зниженням смертності від усіх причин і від раку, а також 49-відсотковим зниженням ризику смерті від серцево-судинних захворювань. Зокрема, серцевого нападу або інсульту.  

"Наше дослідження показує, що переваги, аналогічні до високоінтенсивних інтервальних тренувань (HIIT), можуть бути досягнуті за рахунок збільшення інтенсивності випадкових занять, що виконуються як частина повсякденного життя, і чим більше, тим краще. Декілька дуже коротких підходів, загальною тривалістю від трьох до чотирьох хвилин на день, можуть мати велике значення, і є багато щоденних занять, які можна налаштувати, щоб підвищити частоту серцевих скорочень на хвилину або близько того", - заявив провідний автор дослідження Еммануель Стаматакіс.  

Він стверджує, що більшість дорослих у віці 40 років і більше не займаються регулярними фізичними вправами або спортом, але й повсякденна активність може бути корисною для здоров'я.   "Підвищення інтенсивності повсякденної діяльності не вимагає часу, підготовки, членства в клубах і спеціальних навичок. Це просто включає збільшення темпу під час ходьби або виконання роботи по будинку з трохи більшою енергією", - заявив учений.  

Нагадаємо, раніше американська актриса, 88-річна Ширлі Маклейн розкрила секрет свого довголіття, який підтвердили вчені.

До списку новин