загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Якого числа Різдво: коли і як відзначати, що можна і не можна робити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коли святкувати Різдво цього року - 25 грудня чи 7 січня?

Наталя Роп'яник зі Львова каже, що ухвалила це рішення на родинній нараді. "Старші діти, вже студенти, відповіли чітко: 24 лютого питання було вирішене, Різдво святкуємо з усім цивілізованим світом 25 грудня. І менші з ними чемно погодились", - розповідає ВВС жінка. Батьки, бабусі та дідусі, каже Наталя, теж не побивалися за змінами в календарі. "Майже всі друзі та знайомі вважають це правильним і теж планують Різдво 25-го", - каже жінка. Навздогін сонцю: чому Україна святкує два різдва"Філарет цього не любив". Як церква на Волині святкуватиме два Різдва"Не про новорічне диво".

А от Валентин із Луцька розповідає, що ще "воює" з родичами за 25 грудня. "Вони кажуть, що діди і батьки святкували 7-го, змінювати це незручно. Щоб не псувати стосунки, я святкую Різдво двічі", - розповідає він. Рік тому, за даними соціологічної групи "Рейтинг", лише 4% опитаних казали, що святкують Різдво 25 грудня, а 18% святкували двічі. Водночас 58% опитаних були проти перенесення Різдва на грудень.

Ще 15% відповідали, що їм байдуже. Цього року опитувань немає, та і під час війни, коли щодня над головою можуть пролетіти російські ракети, питання про перенесення Різдва здається надто дріб'язковим. Однак судячи з розповідей українців, для багатьох йдеться про щось більше, ніж просто свята. "Певно, найважливіший мотив - це бажання, аби наша дитина росла і формувалася у європейському контексті.

Як географічно ближче до Європи, так і ціннісно", - каже Олександра Герцюк-Багач. Вона - мама 2-річної Єви та живе в Карпатах, але родом із Черкащини. У її сім'ї, зізнається, не було традиції збиратися за великим столом на Святвечір 6 січня. "Тобто баба готувала кутю і всі ці традиційні речі, але прісних страв на столі, дідуха та і самого стола я не пам'ятаю. У перспективі це здалося мені великою втратою, ніби в дитинстві я чогось недоотримала, чогось цінного і фундаментального, а тому рішення перенести Святвечір на 24 грудня для мене не стало порушенням сімейних традицій", - каже жінка.

Відтепер Олександра планує святкувати Різдво за усіма правилами, і прищеплювати це своїй доньці. "Після вечері, яку планую робити за всіма пунктами - від прикрашання ялинки 24 грудня до читання уривка з Нового письма від Луки, де йдеться про народження Ісуса, я піду на вечірню службу. Також з родиною плануємо приєднатися до традиційної гуцульської коляди в Криворівні", - каже жінка.

Джерело:
До списку новин