загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому вашу доброту кидають у бруд і топчуть

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одна вчителька розповіла, що діти кидалися хлібом у їдальні. Стояли таці з нарізаним хлібом; бери скільки хочеш! Ось школярі й брали скільки завгодно. І кидали один в одного шматками хліба. А потім топтали хліб, він же на підлозі валявся. Повчальні розповіді про працю хліборобів та голод не особливо впливали. А потім, у дев’яності, діти брали шматочок, який їм було покладено. З’їдали швидко та просили добавку.

Але добавки не було. Тоді з продуктами було складно, м’яко кажучи. І кидатися хлібом нікому на думку не спадало. Так ось відповідь на запитання: чому не цінують ваше добро, любов, допомогу. Тому що вони лежать на таці безкоштовно; бери скільки хочеш! Хочеш – їж. А наївся – жбурляй на підлогу або вам же в обличчя, регочучи.

Добра повно і воно нічого не варте. Коли хорошого дуже багато, воно не цінується. Коли воно нічого не варте, його кидають у бруд. Ви занадто багато даєте. Ви надто легко даєте. Ви нічого не просите за добро, навіть «дякую»; самі не цінуєте його. Не має значення, чий хліб: наш чи шкільний. Хліб сам собою – цінність. Творець та інші люди створили хліб.

І можливість робити добро нам також надав Творець. Здоров’я, сили, фінанси, здібності – звідки це у нас? Чи це наша заслуга? Тому поради просто давати всім все, що можна і роздавати добро, не привчаючи до вдячності, призведуть до кидання цього добра на підлогу. Добро обмежене та цінне. І нема чого викладати його купою на тацю і дозволяти жбурляти в бруд.

Відповідальність і на нас також. Прийдуть часи, коли цінуватимуть наше добро. Коли його буде замало. Але краще зараз шанобливо ставитися до того, що ви даєте іншим. І з інших вимагати поваги. Щоб не настали важкі часи, які вчать через нестачу та страждання.

Джерело:
До списку новин