загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що готують на Щедрий вечір: кутя та інші страви для святкового столу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У ніч з 13 на 14 січня традиційно святкують Старий новий рік, а вечір 13 січня називають Щедрим. Це період, коли різдвяний піст вже закінчився, і на стіл можна ставити не пісні, «щедрі» страви.

Також це вечір між двома великими церковними і народними святами: 13 січня відзначають Маланки, 14 січня – свято Василя.

То які ж страви на Щедрий вечір 13 січня традиційно готують українці?

Страви на Щедрий вечір Новий рік та Святий вечір на Різдво припадають ще на різдвяний піст, тому, якщо дотримуватися церковних норм і народних традицій, страви на святкових столах в ці дні повинні бути пісними.

А от Старий новий рік і Щедрий вечір на Маланки – це вже не період посту, тому традиційно на 13 і 14 січня готується багато м’ясних страв.

Багата вечеря 13 січня може включати такі страви:

ковбаса (бажано домашня);

кров’янка;

вареники;

млинці;

печеня зі свинини;

крученики з м’ясом, грибами;

холодець;

тушкована капуста з м’ясом;

пироги;

картопля;

узвар із сухофруктів.

Варто зазначити, що страви на Старий Новий рік повинні бути поживні і різноманітні, тоді рік буде щедрим і багатим. Щоб зрозуміти, що готують на Щедрий вечір, варто дослухатися до народних прикмет.

Наприклад, страви зі свинини вважаються на це свято традиційними, оскільки ця тварина символізує родючість і достаток.

А от готувати рибу і птицю на Маланки та Василя не прийнято: у народі вважається, що тоді щастя попливе або ж полетить з дому.

Джерело:
До списку новин