загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Коропщині давні сохачівські щедрівки жінки співають за роботою і донині

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Сохачах на Коропщині щедрівки від бабусь-прабабусь збереглись до сьогодні.

Їх співали для господарів дому: окремо для чоловіків і окремо для жінок, а були ще загальні для всіх. Жительки села кажуть, святкуватимуть щедру кутю вже після війни і в костюмах святкових наспівають щедрівок після перемоги, а зараз співають за роботою – поспішають допомогти чоловікам на фронті.

Тетяна Масензова розпалює "буржуйку" в сільському клубі, щоб плести маскувальні сітки. Сюди можуть прийти усі охочі. Сохачівські жінки беруться за роботу.

Жінка каже, що приблизно десять людей може поміститися в приміщенні. Жінки поспішають з роботою, адже попереду свята. Планують зустрічати вдома дітей щедрувальників.

Згадують, як самі щедрували. В Сохачах досі пам’ятають і співають щедрівки своїх бабусь і прабабусь. Щедрівки були іменні – їх співали, звертаючись на ім’я до господарів дому. Були щедрівки і загальні – для всіх.

Окрім сіток для фронту жінки готують тушкованку, роблять свічки та в’яжуть шкарпетки. І встигають це між господарством та роботою.

Джерело:
До списку новин