загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Середня пенсія у Кіровоградській області становить 4102 гривні. Чи планують перерахунок цьогоріч

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Середній розмір пенсії у Кіровоградській області становить 4102 гривні. Про це розповіла начальниця головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Наталія Сімонян під час брифінгу. Чи планують перерахунок у 2023 році? Перерахунок пенсій через зміну прожиткового мінімуму Через зміну прожиткового мінімуму у 2022 році пенсії перераховували з 1 липня й 1 грудня.

Та сума мінімального прожиткового мінімуму – 2093 гривні із якої проводився перерахунок 1 грудня – залишилася такою ж. Тобто у 2023 році перерахунки відповідно до прожиткового мінімуму здійснюватися не будуть. Відповідно не будуть перераховуватися усі надбавки й підвищення, які залежать від цієї суми та враховуються в розмірі пенсій. Автоматичні перерахунки Минулого року зробили 23 автоматичні перерахунки пенсій на виконання постанов Кабміну і законодавчих актів.

Найбільш масовими перерахунками були березневий (перераховано 242 тисячі пенсій), а також із 1 квітня законодавчо визначений перерахунок громадянам, що працюють (24 тисячі пенсій). У цьому році законодавством передбачені перерахунки з 1 березня – індексація пенсій, та з 1 квітня – перерахунок тим, хто працює.

Проте у Законі про державний бюджет на 2023 рік зазначили, що такі перерахунки в поточному році будуть здійснені лише тоді, коли буде видана відповідна постанова Кабінету міністрів. "Тому про порядок здійснення цих перерахунків ми дізнаємося, коли буде відповідний законодавчий акт", – сказала Наталія Сімонян.

Пенсії за віком отримують майже 75% жителів області З року в рік кількість пенсіонерів в області зменшується. Нині виплату одержують майже 254 тисячі жителів регіону, яким виплачують 1 мільярд гривень на місяць.

Пенсіонерів, які працюють – 22,5% від загальної чисельності – це 57 тисяч людей. Для них в законодавстві є нюанс – їм не перераховуються пенсії у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. Інші види пенсій – по інвалідності та втраті годувальника.

Зміни у виплаті пенсій у 2022 році Розмір пенсій протягом минулого року збільшився на 15% – 545 гривень.

Середня військова пенсія становить 9418 гривень для силових структур, для цивільних пенсіонерів – 3822 гривні. У 2022 році була зроблена шкала залежності розмірів мінімальної пенсійної виплати від віку громадян і від їхнього страхового стажу. Нині якщо людині виповнилося 70 і більше років, а також є стаж (чоловіки – 35, жінки – 30 років), вони не можуть отримувати менш ніж 3 тисячі гривень. Якщо людині від 70 до 80 років, і вона має стаж, який був призначений раніше (чоловіки – 25, жінки – 20 років), пенсійна виплата не може бути меншою ніж 2500 гривень. Людям, яким виповнилося 80 і більше років, і мають стаж (чоловіки – 25, жінки – 20 років), пенсія не може бути меншою ніж 2600 гривень.

Сталим на 2023 рік залишається розмір пенсії для людей, яким виповнилося 65 років і, які мають стаж (чоловіки – 35, жінки – 30 років). Їхній розмір пенсії розраховується відповідно від мінімальної заробітної плати 6700 гривень (вона не буде змінюватися відповідно до закону про держбюджет на 2023 рік). Їхня пенсійна виплата розраховується у розмірі не меншому ніж 40% від мінімальної заробітної плати – це 2680 гривень. Торік було 1790 відмов в призначенні пенсії через те, що людям не вистачало стажу. "Стаж можна докупити, – каже Наталія Сімонян. – Такий договір можна укласти в Державній податковій службі". Торік, попри воєнний стан, кількість звернень людей до пенсійного фонду не зменшилася.

Послуги надаються незалежно від того, де живе людина, пояснила Наталя Сімонян. "Ми призначили 10650 пенсій, здійснили 24,5 тисяч перерахунків за заявами людей.

Дуже багато внутрішньо переміщених осіб змогли скористатися послугами в нашій області. Будь-яка людина може звернутися в будь-який сервісний центр, на веб-портал пенсійного фонду і ми її будемо обслуговувати".

Джерело:
До списку новин