загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Ніколи не розповідайте чужим людям про себе: чому Конфуцій так говорив

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вік швидкісних технологій подарував нам дивовижну можливість – спілкуватися з будь-ким у будь-який час доби. Переписуватись, обмінюватися голосовими повідомленнями. Як раніше було? Щороку прийде лист або листівка. 

Або фото в конверті – ось радість! Кореспонденцію дбайливо зберігали у спеціальній коробці. Іноді перечитували, переглядали. Тепер листи доходять за лічені секунди, і навіть не листи, а рядки, слова, смайлики. 

Подруга якось проводила он-лайн трансляцію своїх походів будівельними магазинами, я допомагала їй вибирати шпалери. Але чи такий хороший цей постійний контакт? Чи потрібно показувати знайомим своє життя? 

Чи потрібно заглиблюватись у їхні історії? Навіщо стільки участі у їхніх повсякденних справах?

Людина сама по собі – істота цікава, вона знайде спосіб “підглядати” за життям інших. Багато людей, а жінки особливо відчувають радість від можливості говорити і бути почутими. 

Якийсь гормон у цей момент виділяється. Розповідаючи про свої успіхи, ми піднімаємося в чужих очах. Нам заздрять. Так ми тішимо своє его. Віртуальна реальність – це світ, у якому можна “зліпити” собі новий образ. 

Про щось промовчати, а щось прикрасити. Нехай знають, що ви не ликом шиті! Нехай плачуть ті, хто вас колись посмів образити. Словом, людина має безліч очевидних (і не дуже) причин перебувати в постійній комунікації з іншими.

Одна моя знайома встановила програму, яка стежила за тим, скільки часу вона проводить в інтернеті. 

Додаток показав 18 годин із 24. “Як це можливо?” – запитує вона мене. 

Цифри жахають. Це не життя зовсім, а матриця. Цифрові коди, аватарки, символи, сигнали, короткі гудки… Час, який ми крадемо у сну, у хороших книг, у вистав, у спорту, у хобі, прибирання та приготування корисних страв.

Про що говорити з людьми? З віком приходить розуміння – набути міцних, дружніх відносин практично неможливо з жодною людиною. Розповідаєш про свої досягнення – заздрять, досвід – висміюють, на критику ображаються, поради ігнорують, мрії – знецінюють, таємниці не зберігають, ідеї надають.

Про що говорити? Про погоду? Римський філософ Сенека говорив:

“Набагато важливіше те, що ти думаєш про себе, ніж те, що інші думають про тебе”. Такий рівень мислення мають небагато людей. Багатьом важливо справляти враження на інших, і дуже важливий зворотний зв’язок. 

Але саме думка про них з боку часто не вирощує самооцінку, а топче її. Конфуцій дійшов висновку: Ніколи не розповідайте про себе ні хорошого, ні поганого. У першому випадку вам не повірять, а в другому – прикрасять.

До списку новин