загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Призначення пенсії: чи впливає дата подачі заяви на розмір виплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсія за віком призначається від наступного дня після настання пенсійного віку, якщо звернення відбулося не пізніше трьох місяців з дня настання такого віку.

Так, днем звернення за призначенням пенсії вважається день ухвалення органом заяви. Якщо ж заява подавалася через портал Пенсійного фонду, то днем звернення є дата реєстрації заяви на вебпорталі. У ПФУ зазначили, що звернутися за призначенням пенсії можна будь-коли, але вже після виникнення права на пенсію, тобто не раніше ніж за місяць до досягнення пенсійного віку.

Пенсійний фонд хоче контролювати виїзд пенсіонерів за кордон та на окуповану територію: зареєстровано законопроєкт Пенсія за віком призначається відповідно до середньої зарплати в Україні за три календарні роки.

Наприклад, якщо звернення на призначення пенсії було подано у грудні, а пенсія призначається із січня, то для обчислення розміру пенсії враховують середню заробітну плату за 2019-2021 роки. Якщо ж заява була подана у січні 2023 року, то тоді буде врахована нова середня зарплата за 2020-2022 роки.

Джерело:
До списку новин