загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

“Я люблю тебе не за оцінки…” Батькам обов’язково до прочитання!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Привіт, Друже! В наших домівках стільки непотрібних речей. Я останнім часом захопилася мінімалізмом і тепер хочу максимально очистити свій простір. Але є речі, яких я не можу, чи то пак, не хочу позбуватися. Вчора я перебирала старі альбоми з фотографіями і знайшла свій табель за 8 клас.

До 7 класу я була відмінницею, а потім перейшла у нову школу і в табелі за 8 клас окрім звичних п’ятірок, трохи четвірок, вигнувши спинки, красувалися дві трійки: з біології та географії. Я пам’ятаю, як мені не хотілося показувати цей табель своїм батькам, особливо татові. Він так пишався тим, що я гарно вчуся.

А тут така халепа. Та показати таки довелося. Я пам’ятаю здивування тата (він протягом року не заглядав у мій щоденник і для нього трійки стали несподіванкою). Думаю, що він був розчарований, але тоді цього не показав. Він спитав мене:

«Ти сильно засмутилася? – І коли я мляво кивнула, додав, – Хай це буде найбільшою твоєю проблемою». Я тоді подумала, що він хоче, щоб я все життя гризлася тими трійками. Та він мав на увазі інше: в моєму житті не повинно бути дрібних приводів для смутку. «Не засмучуйся через дрібниці», – таким було головне послання мого тата. Я зберігаю цей табель, бо він особливий, хоча в той момент мені хотілося його спалити. Пам’ятаю, що тато довго крутив його, а потім поклав у фотоальбом. Я закінчила школу з срібною медаллю і чесно скажу, більше ніколи не переймалася оцінками. А свій табель я знайшла, коли вже вчилася в університеті. І була дуже вражена, адже на ньому красувався напис, зроблений татовою рукою: «Я люблю тебе не за оцінки. Я люблю тебе, бо ти – мій скарб». І ось цей табель неможливо викинути. І хоча мій тато покинув цей світ 14 років тому, я знаю, що для нього я і досі «Скарб». Любов не минає. Вона вічна.

P.S. Сьогодні я зробила напис: «Я люблю тебе не за оцінки. Я люблю тебе, бо ти – мій скарб» на табелі свого п’ятикласника, де (на відміну від попередніх відмінних «років») серед десяток, дев’яток і вісімок красується одна сімка зі світової літератури.

До списку новин