загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Допомога українцям від ООН: розповідаємо, чому досі не прийшли виплати

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ще навесні українці, які постраждали від бойових дій та стали переселенцями, мали змогу зареєструватися на допомогу від ООН. Більш як 500 тис. українців подали заявку на ці виплати від Організації Об’єднаних Націй.

Проте досі не всі їх отримали. Ми розповімо, чому немає виплат від ООН. Насамперед зазначимо, що не треба плутати види допомоги від ООН.

Є багатоцільова грошова допомога, яка реалізується через партнерів УВКБ ООН в Україні, а саме: БФ Право на захист та громадські організації КримSOS, Регіон Карпат NEEKA, ГО Неємія (Nehemiya).  Щоб отримати цю допомогу, можна подати заявку до цих організацій. Тобто збирають дані та реєструють людей на фінансову допомогу від УВКБ ООН співробітники та волонтери цих організацій.

Щоб отримати допомогу, треба відповідати певним критеріям, зазначають в UNCHR. Отримати допомогу може особа або родина: внутрішньо переміщені особи (ВПО) від 24 лютого 2022 року;населення, постраждале внаслідок воєнних дій від 24 лютого 2022 року в таких областях: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська;люди, які повернулися до своїх місць постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через військові дії від 24 лютого 2022 року.

Ці ВПО повинні відповідати одному або кільком критеріям вразливості: родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або більше дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше);родина, яку очолює одна самотня / кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років; родина з однією або кількома особами з особливими потребами (інвалідність, хронічні захворювання, т.п.); прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (документально підтверджені).

Отримати допомогу можуть українці, які не були зареєстровані з УВКБ ООН раніше, а також не отримували грошову допомогу від інших організацій.

Крім цього, особи, що відповідають критеріям вразливості, повинні також відповідати соціально-економічним критеріям та мати місячний дохід менш як 5400 грн на одного члена родини.

 UNCHR наголошують: якщо людина була зарахована на фінансову допомогу в розмірі 2220 грн від іншого агентства ООН / гуманітарної організації, то вона не можете бути зарахована на допомогу УВКБ ООН. Це той самий вид допомоги, який реалізують різні агентства.

Особи під опікою УВКБ ООН проходитимуть співбесіду з партнером УВКБ ООН Право на Захист у центрах збирання даних (адреси за посиланням) з метою визначення, чи відповідають вони критеріям вразливості.  Лише особи, які відповідають критеріям, будуть включені у програму багатоцільової грошової допомоги.

Джерело:
До списку новин