загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери-трактористи замість мобілізованих працівників: у фермерському господарстві на Чернігівщині стартує посівна

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щоб провести посівну, фермер наймає пенсіонерів замість мобілізованих працівників. Керівник фермерського господарства "Соната" Іван Якуб розповів Суспільному, що кадрів не вистачає, бо частина людей воює.

Він знайшов вихід у тому, що запрошує на роботу трактористів, які вже вийшли на пенсію. Тракторист Володимир Лузан знайомиться з новою технікою.

Чоловік чотири роки на пенсії, а на цю посівну його знов запросили на роботу у фермерське господарство "Соната", що у Великому Листвені Тупичівської громади. Каже, прийшов допомогти, бо раніше тут працював. Розуміє, що господарство вести треба. Каже, що раніше працював на старих тракторах радянського зразка. Тепер опановує сучасну техніку.

"Посидіти просто, поїздити день, наприклад, увійти в курс, бо комп’ютери стоять, воно ж там по-іншому все. А так, звичайно, легше на ній працювати. Якщо пропрацювати зміну. На тій (старій, – ред.) важко було. На цій, звичайно, легше". Фермерське господарство "Соната" обробляє тисячу сто сімдесят гектарів землі. Тут вирощують зернові, бобові та технічні культури: горох, просо, кукурудза, соняшник, ріпак, пшениця, ячмінь. Голова фермерського господарства Іван Якуб каже, що пенсіонерам запропонував вийти на роботу, бо у зв’язку з мобілізацією в аграрному секторі не вистачає працівників. Та, за його словами, розв’язати проблему нестачі кадрів у такий спосіб зможуть не всі.

 

Джерело:
До списку новин